δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους της Λάρισας

Σύσκεψη με στόχο τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους του νομού Λάρισας πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία.

Το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ευθύνη για το νομό Λάρισας έχει η διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη σύσκεψη έγιινε ενημέρωση όλων των υποψήφιων προς ένταξη στο πρόγραμμα, οργανισμών και ιδρυμάτων, σχετικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν αλλά και το νομικό πλαίσιο που ισχύει προκειμένου να υπάρξουν ταχύτερα και καλύτερα αποτελέσματα και να αποφευχθούν δυσχέρειες και καθυστερήσεις από παρανοήσεις ή ελλιπείς φακέλους.

Το πρόγραμμα για το 2009 περιλαμβάνει δωρεάν διανομή τροφίμων σε ρύζι, μακαρόνια, τυρί φέτα, ενώ η κατάθεση των αιτήσεων των υποψηφίων θα γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

Παράλληλα, ζητήθηκε από τους φορείς που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στη συμπλήρωση των στοιχείων, διότι παρουσιάζονται προβλήματα στη διαδικασία έγκριση των φακέλων, ενώ επισημάνθηκε ότι πρέπει να εντοπιστούν όσοι πραγματικά χρειάζονται βοήθεια και να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες των τελικών δικαιούχων ώστε να υπάρξει δίκαιη κατανομή των αγαθών.

Ο νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός ευχαρίστησε τους ενδιαφερόμενους για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν και τη σημαντική συμβολή τους στην ανακούφιση οικονομικά ασθενών του νομού, ενώ προέτρεψε σε δράσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, δεν χρειάζεται να πραγματοποιούνται πάντα υπό την σκέπη της κεντρικής εξουσίας.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φιλανθρωπικά ιδρύματα, Ιερές Μητροπόλεις, και διάφοροι σύλλογοι όπως: πολυτέκνων, ΑμΕΑ, χρονίως πασχόντων, Αθίγγανων, δήμων και Κοινοτήτων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ή δημοτών που επλήγησαν από θεομηνίες.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη του προγράμματος Γεωργία Γιωτοπούλου στο τηλέφωνο 2413-511160.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση