Δωδεκάνησα: Απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Την εξής ανακοίνωση έβγαλε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές:

Επιτρέπεται η λειτουργία των ακόλουθων εµπορικών καταστηµάτων προαιρετικά και άλλες Κυριακές, πλην των αναφερόµενων στην παράγραφο 1 του άρθρου 16, του Ν. 4177/2013 (ΦΕΚ173, τ.Α’, 8-8-13), για το χρονικό διάστηµα από τις 15 Μαρτίου 2014 έως τις 15 Νοεµβρίου 2014, ως εξής:

1. Των εµπορικών καταστηµάτων που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση όπως, ειδών λαϊκής τέχνης, γουναράδικων, δερµάτινων ειδών, αργυροχρυσοχοείων, τροφίµων – ποτών και τουριστικών ειδών, µε την αυστηρή προϋπόθεση της αποκλειστικής πώλησης ειδών που προβλέπονται στην άδεια λειτουργίας ή στην έναρξη επιτηδεύµατος (όπου δεν απαιτείται έκδοση άδειας λειτουργίας).

2. Των οπωροπαντοπωλείων και κρεοπωλείων, των τοπικών Κοινοτήτων που εξυπηρετούν τοπικές ανάγκες, άνευ απασχολήσεως προσωπικού,
µε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Να έχουν συνολική επιφάνεια εµβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασµό παροχής ηλεκτρικού ρεύµατος, µέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά µέτρα.

β) Να µην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νοµική σχέση σε αλυσίδα καταστηµάτων, εξαιρουµένων των περιπτώσεων συµβάσεων δικαιόχρησης (francise).

γ) Να µην λειτουργούν µε συµφωνίες συνεργασίας τύπου «καταστήµατα εντός καταστήµατος» (shops-in-a-shop) και να µην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήµατα (“outlet”) εµπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!