Δυτική Μακεδονία: Ζητεί επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης

Να ισχύσει για όλα τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και ανεξάρτητα από εισοδηματικά κριτήρια, η επιστροφή φόρου σε όσους καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης ζητά, με ψήφισμά του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Το αίτημα αυτό εστάλη στον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τα αρμόδια υπουργεία, ενόψει των οριστικών αποφάσεων του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την επιστροφή φόρου που προβλέπεται να ισχύσει με εισοδηματικά, γεωγραφικά και περιουσιακά κριτήρια προκειμένου να αντισταθμιστεί μέρος των επιβαρύνσεων που θα υποστούν οι οικονομικά ασθενέστεροι από την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

«Απευθύνουμε το σχετικό αίτημα στην κυβέρνηση καθώς η Δυτική Μακεδονία είναι η μοναδική περιφέρεια στην Ελλάδα που, σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων ανήκει στην κατηγορία Δ, και αντιμετωπίζει τις δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες στη χώρα, εκτός από ένα μικρό κομμάτι της Δράμας και των Σερρών» εξηγεί ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής. Εκτιμά, παράλληλα, ότι «το δημοσιονομικό κόστος που θα προκύψει από την υιοθέτηση του αιτήματος της Περιφέρειας δεν θα είναι μεγάλο, δεδομένου ότι οι πόλεις της Κοζάνης, της Πτολεμαϊδας και του Αμυνταίου, όπου κατοικούν σημαντικά κομμάτια του πληθυσμού της περιοχής, διαθέτουν σύστημα τηλεθέρμανσης και δεν χρησιμοποιούν πετρέλαιο».

Ειδικότερα το ψήφισμα που ενέκρινε ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο ζητά «την επιστροφή του συνόλου των νέων επιβαρύνσεων, που προέρχονται από την εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης, σε όλα τα νοικοκυριά που κάνουν χρήση του πετρελαίου θέρμανσης, χωρίς το παραμικρό κριτήριο παρά μόνο το πλαφόν στην ποσότητα αλλά και τη χορήγηση βοηθήματος – επιδόματος θέρμανσης αναξιοπαθούντων».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!