Δυτική Ελλάδα: Στη Δικαιοσύνη την επόμενη εβδομάδα κατά απολύσεων

Η πρώτη προσφυγή κατά του «μνημονίου 3» από αιρετή Αρχή θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας· θα ζητηθεί να κηρυχθούν ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις του «μνημονίου 3» που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο τομέα καταθέτει στις αρχές τις εβδομάδας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έχει ήδη δώσει εντολή στην Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας να κινηθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την άσκηση της προσφυγής, στο πλαίσιο και της απόφασης που ελήφθη από το περιφερειακό συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίαση της Πέμπτης., το οποίο και αποφάσισε 48 λουκέτο σε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας (χθες Παρασκευή και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου).

«Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που δεν συμβαδίζουν με το Σύνταγμα, διατάξεις που πλήττουν βάναυσα τους εργαζόμενους και αποδιαρθρώνουν την αιρετή Περιφέρεια, με στόχο την πλήρη αποδυνάμωση της. Η προσφυγή που καταθέτουμε θα έχει πλήρη νομική τεκμηρίωση ώστε να καταφανεί η αντισυνταγματικότητα συγκεκριμένων διατάξεων», τονίζει σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!