Δυτική Ελλάδα: «Κούρεμα» στα έργα της Ιονίας Οδού;

«Κούρεμα» έρχεται στο έργο της Ιονίας Οδού σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται τις τελευταίες μέρες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και δεν διαψεύδονται  ούτε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, αλλά ούτε κι από τη Κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο.

Όπως αναφέρει το patrasTimes.gr, eνώ τον  προηγούμενο Νοέμβριο είχε ανακοινωθεί η κατασκευή ολόκληρου του άξονα από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, σύμφωνα με πληροφορίες «κουρεύεται» το τμήμα στην Κλόκοβα (Παλιοβούνα).

Η Κλόκοβα είναι ο ορεινός όγκος  που συναντά ο οδηγός αμέσως μετά το Αντίρριο και είναι το δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής μέχρι τα Ιωάννινα. Στο τμήμα αυτό του δρόμου, που είναι κυριολεκτικά  κρεμασμένο πάνω στο βουνό,  τις περισσότερες φορές η κίνηση γίνεται σε «καραβάνια», καθώς αν υπάρχουν προπορευόμενα φορτηγά οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι σε πορεία, μιας και ο δρόμος είναι τόσο στενός που δεν μπορούν να γίνουν προσπεράσεις.

Όταν ανακοινώθηκε η κατασκευή της Ιόνιας το 2007 η διέλευση της Παλιοβούνας ήταν προγραμματισμένη να γίνει με διαπλάτυνση. Κάτι τέτοιο απορρίφθηκε αμέσως καθώς θα ήταν μια πολύ προβληματική λύση λόγω της γεωγραφίας του μέρους.

Η πιο ενδεδειγμένη απόφαση είναι να δημιουργηθεί σήραγγα, η οποία φαίνεται να μετατίθεται για… αργότερα.

 

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΡΓΩΝ


Αφήστε μια απάντηση