Δυτική Ελλάδα: Ημερίδα εργασίας για τη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης 2014-2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει ημερίδα εργασίας και διαβούλευση για τη διαμόρφωση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ACHAIA BEACH τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 09:30 – 14:30 και θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι από Υπουργεία, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς, τεχνολογικούς  και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην προετοιμασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον σχεδιασμό της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Έξυπνη εξειδίκευση σημαίνει εντοπισμός των μοναδικών χαρακτηριστικών και μέσων της Περιφέρειας, επισημαίνοντας τα συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της και συγκεντρώνοντας τοπικούς παράγοντες και πόρους γύρω από ένα όραμα για το μέλλον τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί οι εθνικές και περιφερειακές αρχές σε όλη την Ευρώπη να καταρτίσουν στρατηγικές έρευνας και καινοτομίας για έξυπνη εξειδίκευση, έτσι ώστε να είναι δυνατή η χρήση των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  πιο αποδοτικά και να αυξηθούν οι συνέργειες μεταξύ διαφορετικών εθνικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών πολιτικών, καθώς και μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προετοιμάζει τις απαραίτητες διοικητικές και οργανωτικές διαδικασίες για την εκπόνηση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης για την περιφερειακή καινοτομία βασισμένη στη κοινωνία της γνώσης.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!