Δυτική Ελλάδα: Ασυνεπές το κράτος με τους σεισμόπληκτους

Σοβαρότατο πρόβλημα ανακύπτει με τις εκκρεμείς καταβολές της δωρεάν κρατικής αρωγής στους σεισμόπληκτους της Δυτικής Ελλάδας (από τον σεισμό του 2008), καθώς στον Προϋπολογισμό του κράτους για το 2013 δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη πόρων για νέες εκταμιεύσεις, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του, «είναι απαράδεκτη η στάση που κρατά η κυβέρνηση απέναντι σε ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα της κρίσης να αφήνονται στο έλεος του Θεού οι πολίτες και το κράτος να υψώνει τοίχο και ν’ ακυρώνει μεμιάς τις σοβαρές του υποχρεώσεις απέναντι τους.

»Η πρωτοφανής ασυνέπεια του κράτους καταδικάζει εκατοντάδες νοικοκυριά στην Δυτική Ελλάδα, πολλά από τα οποία έχουν προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών με δικές τους δαπάνες, επενδύοντας φυσικά στην εκταμίευση της δωρεάν κρατικής αρωγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή, πέραν των άλλων εκκρεμοτήτων, υπάρχουν πιστοποιημένες εργασίες ύψους 16,6 εκατομμυρίων ευρώ που δεν έχουν πληρωθεί από το Υπουργείο Υποδομών εξαιτίας έλλειψης πιστώσεων. Και αν δεν υπάρξει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό οι δαπάνες αυτές δεν θα πληρωθούν ούτε μέσα στο 2013».

«Οι πληγές από τον σεισμό του 2008 παραμένουν ανοικτές», υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο Απ. Κατσιφάρας, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολλές προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την Περιφέρεια είχαν ως αποτέλεσμα την ταχύτερη ροή χρηματοδότησης προς τους σεισμόπληκτους από το έτος 2010 και μετά. Ωστόσο οι εκκρεμότητες που υπάρχουν εξακολουθούν να είναι πολλές. Το κράτος δεν έχει δικαίωμα να αθετεί τις υποσχέσεις του απέναντι σε ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί σκληρά, ακόμα κι αν λειτουργεί σε έκτακτες συνθήκες. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα αντιδράσει με όλους τους τρόπους και προς όλες τις κατευθύνσεις».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!