διπλώματα-οδήγησης-δύναμη-ζωής-γιατί-605177
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 28.11.2022 | 15:04

Διπλώματα οδήγησης-Δύναμη Ζωής: Γιατί η δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας κλείνει τα μάτια στα φαινόμενα διαφθοράς;

“Με ένα Δελτίο Τύπου περί “μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα διαφθοράς” θεωρεί η Διοίκηση Πατούλη ότι ξεμπέρδεψε με την διαφθορά”, τονίζει η Δύναμη Ζωής σχολιάζοντας το δημοσίευμα του aftodioikisi.gr για τις συλλήψεις τεσσάρων υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με ένα Δελτίο Τύπου περί “μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα διαφθοράς” θεωρεί η Διοίκηση Πατούλη ότι ξεμπέρδεψε με την διαφθορά. Και συγκεκριμένα με το ζήτημα ύπαρξης κυκλώματος στημένων εξετάσεων για διπλώματα οδήγησης, στο οποίο, σύμφωνα με ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, φέρονται να εμπλέκονται συγκεκριμένα στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. (https://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/perifereia-attikis-syllipseis-tessaron-ypallilon-gia-kompina-me-ta-diplomata-odigisis/)

Όμως η Δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας οφείλει άμεσα απαντήσεις στους πολίτες:

  1. Πληροφορήθηκε το σκάνδαλο από τον Τύπο;
  2. Πότε και πως ακριβώς έλαβε γνώση του σκανδάλου;
  3. Τι προτίθεται συγκεκριμένα να κάνει από εδώ και πέρα για να κάνει πράξη τις εξαγγελίες της περί “μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα διαφθοράς”;

Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2019, η ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με την Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, είχε εξαρθρώσει μεγάλο κύκλωμα παράνομης χορήγησης διπλωμάτων, στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών. Τότε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου αποφάσισε να κλείσει άμεσα όλη τη Διεύθυνση έτσι ώστε να μην έχει κανείς πρόσβαση στο αρχείο της Υπηρεσίας και να διευκολυνθούν οι έρευνες των αστυνομικών ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, ενώ ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας των εμπλεκόμενων σχολών οδηγών. Προφανώς είναι σύμπτωση το γεγονός ότι για το σκάνδαλο αυτό, στενός σύμβουλος του Περιφερειάρχη, όπως και εκπρόσωπος του συνδυασμού του, και οι δύο σχετιζόμενοι επαγγελματικά με σχολές οδήγησης, έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να ξεκινήσει τους ερχόμενους μήνες.

Οι πολίτες αναμένουν από την Διοίκηση της Περιφέρειας και τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών πράξεις και όχι λόγια. Αν και, όπως σωστά λέει ο λαός μας, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει… Για αυτό θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι: τόσο όσο η ανύπαρκτη αποτελεσματικότητά τους και η ύποπτη απραξία τους. Για να μη μιλήσουμε για τις γαλάζιες τοποθετήσεις προϊσταμένων σε επίμαχες Διευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής με μόνο κριτήριο την κομματική προτίμησή τους, όπως συνέβη στην εν λόγω Διεύθυνση Μεταφορών, που έχει καταγγείλει και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας και που είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Πατούλη.