δήλωση του Προέδρου της ΕΝΑΕ κ.δημήτρη δράκου για την Ημέρα της Γυναίκας

Οι αγώνες των γυναικών τους τελευταίους 2 αιώνες έχουν φέρει σημαντική βελτίωση στη θέση τους, τουλάχιστον στις δυτικές κοινωνίες. Οι γυναίκες έχουν αρχίσει να ξεπερνούν τους παραδοσιακούς φραγμούς που τις κρατούσαν δεμένες στην οικογενειακή σφαίρα. Μια από τις κυριότερες κατακτήσεις του γυναικείου κινήματος είναι η βελτίωση των όρων πρόσβασης και συμμετοχής στην άσκηση της εξουσίας. Πλέον ανεξαρτητοποιούνται πολύ ευκολότερα, πολύ πιο φυσιολογικά και έχουν αρχίσει να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική ζωή μας, εμπλουτίζοντάς τη με εγγενή στοιχεία της ψυχοσύνθεσής τους, όπως είναι η ιδιαίτερη ευαισθησία με την οποία προσεγγίζουν τα κοινωνικά προβλήματα.

Η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας έχει θέσει ως στόχο της τη μέγιστη δυνατή δημοκρατικότητα και συμμετοχή στα κοινά –και ιδιαιτέρως στα νομαρχιακά πράγματα- για όλους τους Έλληνες. Ο ρόλος που οι γυναίκες μπορούν να παίξουν στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας είναι πολύ σημαντικός.

Ευχή και ελπίδα όλων είναι, στο προσεχές μέλλον, να δούμε ακόμη περισσότερες γυναίκες να μπαίνουν στον αγώνα, να συμμετέχουν στη διεκδίκηση, να συστρατεύονται στην προσπάθεια για μια καλύτερη Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα. Σε αυτή τη μάχη, η Αυτοδιοίκηση και ο τόπος μας χρειάζονται όλους!

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΝΠΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!