δηλώσεις νομάρχη Εβρου για ελλείψεις κτηνιάτρων και υποστελέχωση - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

δηλώσεις νομάρχη Εβρου για ελλείψεις κτηνιάτρων και υποστελέχωση

Στην καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για την ανεπάρκεια κτηνιάτρων και τους ελλιπείς ελέγχους, αναφέρθηκε ο νομάρχης Έβρου Νικόλαος Ζαμπουνίδης.

«δυστυχώς η καταδίκη της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αδυναμία διεξαγωγής επαρκών κτηνιατρικών ελέγχων λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων εκθέτει ακόμη μία φορά την χώρα, τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και τις υπηρεσίες μας» τόνισε και ανέφερε ότι η νομαρχία Εβρου αλλά και η ΕΝΑΕ έχουν επανειλημμένα απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση για ενίσχυση των υπηρεσιών με εξειδικευμένο προσωπικό και μέσα, ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτα.

«Εξαιτίας της υποστελέχωσης, οι υπηρεσίες μας αδυνατούν να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή τους» επισήμανε και πρόσθεσε ότι ο μικρός αριθμός κτηνιάτρων δεν είναι δυνατόν να ασκήσει με επάρκεια τα καθήκοντά του.

«Οι εκκλήσεις μας αποτελούν φωνή βοώντος εν τη ερήμω» κατέληξε ο νομάρχης και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιδράσει έστω και εκ των υστέρων και να συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, υλοποιώντας τις υποσχέσεις της προς τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις για ενίσχυση του προσωπικού τους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!