Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας: Ζητούν μεταφορά πόρων για τη λίμνη Κάρλα  

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το Δίκτυο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) Θεσσαλίας , από την εμπλοκή στη χρηματοδότηση του έργου ανασύστασης της Λίμνης Κάρλας, που αποτελεί  χρήσιμο περιβαλλοντικό-αναπτυξιακό έργο για ολόκληρη τη Θεσσαλία και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Με επιστολή ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς την άμεση μεταφορά των αναγκαίων πόρων στην Περιφέρεια, έτσι ώστε το έργο να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας που μαστίζεται από την κρίση.

Το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, ζητά από τους υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών Γιώργο Σταθάκη  και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να αυξήσουν το όριο των πληρωμών της Περιφέρειας για το 2015 και να εξασφαλίσουν την ομαλή χρηματοδότηση των εγκεκριμένων δαπανών για την Κάρλα , καθώς και για την εξεύρεση νέας χρηματοδότησης προκειμένου να ολοκληρωθούν όλα τα έργα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως υπογραμμίζεται σε διαφορετική περίπτωση όλο το έργο της επαναδημιουργίας της λίμνης Κάρλας, κινδυνεύει με απένταξη και ακόμα υπάρχει το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την Ε.Ε. η επιστροφή των 240 εκατ. ευρώ που είναι το κόστος χρηματοδότησης του έργου.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΡΓΑ, ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ, ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ, ΜΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση