Δικαίωση «βλέπει» ο Σγουρός στα εγκαίνια έργων της Περιφέρειας Αττικής

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο πρ. Περιφερειάρχης Αττικής και Α’ αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Γιάννης Σγουρός κάνει λόγο για δικαίωση της θητείας του στην Περιφέρεια την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, αφού όπως επισημαίνει τα εγκαίνια των τελευταίων τεσσάρων έργων επιβεβαίωσαν την ορθή πορεία του μοντέλου διοίκησης που ακολουθήθηκε από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, σημειώνοντας ακόμη ότι «όσοι μιλούσαν για απραξία και έργα βιτρίνας κατά τη δική μας θητεία, βρέθηκαν πίσω από τις κορδέλες των εγκαινίων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση Σγουρού: 

Στους πολίτες της Αττικής παραδίδεται σταδιακά μία πλειάδα πολύ σημαντικών έργων, που είχαν σχεδιαστεί και προγραμματιστεί κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, καθώς πλέον υπεισέρχεται σε φάση ολοκλήρωσης το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.

Μόνο τις προηγούμενες δέκα ημέρες εγκαινιάστηκαν 4 έργα σε Πειραιά, Κορωπί, Διόνυσο, Παλαιό Φάληρο για τα οποία είχε διασφαλιστεί χρηματοδότηση από διάφορες πηγές (ίδιοι πόροι, ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, πρόγραμμα Jessica) και εκτελέστηκαν σε συνεργασία με τις οικείες δημοτικές αρχές.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Γιάννης Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση «Η ορθότητα του μοντέλου διοίκησης που ασκήσαμε, επιβεβαιώνεται καθημερινά. Τα έργα υποδομών που σχεδιάσαμε – πάνω από χίλια σε κάθε γωνιά της Αττικής – ολοκληρώνονται και παραδίδονται για χρήση στους πολίτες. Το πλεόνασμα των 350 εκ. € που δημιουργήσαμε, αποτελεί εχέγγυο ανάπτυξης για την επόμενη δεκαετία. Γιατί εμείς δεν υποθηκεύσαμε το αύριο, πετώντας τα λεφτά σε ανούσιες δαπάνες, φιέστες ή για να χτίσουμε πελατειακές σχέσεις. Πήγαμε κόντρα στο ρεύμα και στη λογική, που θέλει τις διοικήσεις να τα δίνουν όλα για το σήμερα και να στέλνουν το λογαριασμό στους επόμενους. Ο συνωστισμός, όσων μιλούσαν για απραξία και έργα βιτρίνας πίσω από τις κορδέλες των εγκαινίων αποτελεί δικαίωσή μας».

Τα έργα που ολοκληρώθηκαν είναι :

  • Το 1ο Νηπιαγωγείο, 1ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Γυμνάσιο και 2ο Γεν. Λύκειο Κορωπίου, που χρηματοδοτήθηκαν μέσα από το πρόγραμμα Jessica, καλύπτοντας τις μεγάλες ανάγκες της Ανατ. Αττικής για σχολική στέγαση.
  • Το πάρκο Αγίου Γεωργίου – Τροκαντερού στο Παλαιό Φάληρο έκτασης 22 στρ. με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ένας πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής που αναβαθμίζει ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο.
  • Το Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης Πειραιά που στεγάζεται στο ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο επί των οδών Β. Γεωργίου Β’ 10 και Βούλγαρη 155 που χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 για να καλύψει τις ανάγκες στήριξης της γ’ ηλικίας.
  • Ο βρεφονηπιακός σταθμός στον Δήμο Διονύσου στο Κρυονέρι (επί των οδών Λεωφ. Κρυονερίου και Κωνσταντινουπόλεως) που χρηματοδοτήθηκε επίσης από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 για να στηρίξει την ελληνική οικογένεια και τις ανάγκες των παιδιών για προσχολική αγωγή.
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΡΓΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ, ΔΙΚΑΩΣΗ ΣΓΟΥΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!