Διευρυμένες αρμοδιότητες στις Περιφέρειες ζητά ο Στ. Αρναουτάκης

Διευρυμένες αρμοδιότητες και ενεργό ρόλο στον θεσμό της αιρετής Περιφέρειας για τον σχεδιασμό και  υλοποίηση της τοπικής ανάπτυξης ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στο Περιφερειακό Συνέδριο Κρήτης..

Ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι θα πρέπει να είναι κυρίαρχος ο ρόλος της Περιφέρειας και των δήμων στα αναπτυξιακά δρώμενα του νησιού ενώ για την υλοποίηση της νέας Προγραμματικής Περιόδου θα πρέπει να υπάρξουν πολυτομεακά προγράμματα που θα εκτελούνται από την αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους και τους φορείς.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών και Δικτύων αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Κυριάκος Βιρβιδάκης, ανέφερε ότι η αιρετή Περιφέρεια έχει κάνει σημαντικό έργο, και η Κρήτη έχει καλή απορροφητικότητα κονδυλίων, επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα οι απορροφήσεις κονδυλίων από το απερχόμενο ΕΣΠΑ σε επίπεδο χώρας ανέρχονται στο 56,7%.

 

Στο συνέδριο που στέφθηκε με επιτυχία, από τις τοποθετήσεις των συνέδρων καταδείχθηκε η «συστράτευση» Περιφέρειας, δήμων, φορέων για κοινές δράσεις και υλοποίηση της τοπικής ανάπτυξης, και επισημάνθηκε  το αναγκαίο αίτημα των πολυτομεακών προγραμμάτων. Παράλληλα από τους συνέδρους τονίστηκε η διεύρυνση του ρόλου των ερευνητικών ιδρυμάτων και στην υποστήριξη της τοπικής οικονομίας.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση