Διεθνές Συνέδριο Ηφαιστειολογίας στα Μέθανα - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
28
Σεπτέμβριος
Back

Διεθνές Συνέδριο Ηφαιστειολογίας στα Μέθανα

Στο πλαίσιο της ανάδειξης και της παγκόσμιας προβολής του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων και ειδικότερα της μοναδικής Χερσονήσου των Μεθάνων και του Ηφαιστείου, με σκοπό την αξιοποίηση και ανάδειξη του Ηφαιστείου και των ορεινών διαδρομών (μονοπάτια), ο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Αττικής το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ηφαιστειολογίας.

Στο εν λόγω συνέδριο θα λάβουν μέρος επιστήμονες και καθηγητές διεθνούς φήμης του εξωτερικού, καθηγητές από την Ελλάδα και φοιτητές από τα τρία Γεωλογικά Πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Το συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθάνων στις 10,11 και 12 Ιουνίου 2016.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής και κατόπιν εισηγήσεως του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου, εγκρίθηκε η διάθεση ποσού 15.000€ για την πραγματοποίηση του συνεδρίου.

Παράλληλα, κατά την εν λόγω συνεδρίαση, αποφασίστηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό των 4.500€ στις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει ο Δήμος Σπετσών και η Αναργύρειος Σχολή προς τιμήν του James Watson, ο οποίος εφηύρε το DNA και το ανακοίνωσε στις εγκαταστάσεις της ΑΚΣΣ το 1963.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι πάντοτε αρωγός σε κάθε σημαντική προσπάθεια για την ανάδειξη της επιστήμης και του πολιτισμού.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!