Δέσμευση Tατούλη μετά τη νίκη: Η Πελοπόννησος θα είναι η πρώτη περιφέρεια της χώρας (βίντεο)

Με ποσοστό που προσεγγίζει το 60% κέρδισε τη μάχη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο νυν περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος έφτασε πριν από λίγο στο εκλογικό κέντρο του, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, όπου μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τον υποδέχτηκαν φίλοι του συνδυασμού του και οι συνεργάτες του, με πρώτο τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Τατούλης σημείωσε: «Σήμερα έστειλαν οι Πελοποννήσιοι ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη τη χώρα, λέγοντας ότι ο λαϊκισμός, η λασπολογία, δεν μπορεί να έχουν θέση στη χώρα μας, δεν μπορεί να έχουν θέση στη νέα Ελλάδα, στην ισχυρή Ελλάδα των ισχυρών ευρωπαϊκών περιφερειών. Σήμερα δώσατε απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν, δήθεν, να προωθήσουν την επαναστατικότητα. Εμείς, από το 2010 επιχειρήσαμε τις μεγάλες πολιτικές ανατροπές και σήμερα είμαστε ενισχυμένοι για να συνεχίσουμε αυτό το έργο που αρχίσαμε. Πιστεύουμε ότι Μεσσίες δεν υπάρχουν στον σύγχρονο κόσμο. Η μόνη δύναμη σε αυτήν τη χώρα είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Αυτή η ισχυρή ετυμηγορία στέλνει μήνυμα που πρέπει να παραλάβουμε με τον καλύτερο τρόπο. Μας είπατε να προχωρήσουμε ενισχύοντας περισσότερο την περιφέρεια μας».

Επίσης, ο κ. Τατούλης υπογράμμισε: «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Οι πολίτες εμπιστεύονται το καθαρό σχέδιο, την εργατικότητά μας, την αποφασιστικότητά μας, την αποτελεσματικότητά μας. Δεν είπαμε ποτέ ψέματα στους πολίτες, είμαστε με τους πολίτες για να προωθήσουμε την εντολή για μία ισχυρή περιφέρεια, για μία περιφέρεια της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και αυτό θα το τιμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με όλη μας την καρδιά. Χαίρομαι γιατί το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο σε όλη τη χώρα. Να σταματήσουμε, πλέον, ο ένας να αντιδικεί με τον άλλον. Πρέπει σε κάποια σημαντικά πράγματα να συμφωνήσουμε. Ο τόπος έχει ανάγκη να βγούμε από την κρίση. Είμαι βαθύτατα συγκινημένος και εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, δουλεύοντας πάρα πολλές ώρες. Θα πατήσουμε καθαρά πάνω σε αυτό το σχέδιο που παρουσιάσαμε. Η Πελοπόννησος θα είναι η πρώτη περιφέρεια της χώρας μας. Εμείς τηρούμε τα συμβόλαια που κάνουμε με τους πολίτες».

Βουδούρης: Πετύχαμε δύο σημαντικούς στόχους

Ο χαμένος των περιφερειακών εκλογών, Οδυσσέας Βουδούρης, σε γραπτή δήλωσή του, ανέφερε: «Θέλω πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν «Πελοπόννησος Πρώτα». Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη τους και τους διαβεβαιώνω ότι την ψήφο τους θα την κάνουμε καθημερινό αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους, τους συνεργάτες μου και τους φίλους, που δεν ήταν υποψήφιοι. Όλοι συνέβαλαν ενεργά στον αγώνα μας. Όλοι μαζί δώσαμε τη μάχη των περιφερειακών εκλογών με πίστη και αποφασιστικότητα. Ευχαριστώ όλους όσους ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ευχαριστώ, επίσης, όσους ανήκουν στην «Κοινωνία Πρώτα», ευχαριστώ, εξίσου, όλους όσους ανήκουν σε άλλους φορείς ή είναι ανένταχτοι. Με όλους, το τονίζω, με όλους είχαμε μία άψογη και παραδειγματική συνεργασία».

Πρόσθεσε: «Στη διάρκεια αυτής της εκλογικής μάχης πετύχαμε δύο σημαντικούς στόχους. Πρώτον, αναδείξαμε, με επιχειρήματα και στοιχεία, τη φύση αυτού του κατεστημένου, του Συστήματος Τατούλη, που συνδυάζει μία ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική με μεθόδους αυταρχισμού και υπερσυγκεντρωτισμού. Ένα σύστημα που διαθέτει ισχυρότατα ερείσματα, διότι εξυπηρετεί στο παρασκήνιο μεγάλα συμφέροντα. Χάρη σε αυτά τα ερείσματα η κατάρρευση αυτού του Συστήματος πήρε σήμερα μία αναβολή. Χάρη σε αυτά τα ερείσματα κατάφερε να αποκρύψει σε μέρος της κοινής γνώμης την πραγματική του φύση. Όμως, τα στοιχεία τα οποία αποκαλύψαμε, οι ατασθαλίες και τα σκάνδαλα τα οποία βαρύνουν το Σύστημα Τατούλη, προδιαγράφουν την περαιτέρω συρρίκνωσή του και το τέλος του, το οποίο θα επέλθει και πριν τη λήξη της πενταετίας. Δεύτερον, σε μία αυτοδιοικητική αναμέτρηση εξαιρετικά δύσκολη για την αξιωματική αντιπολίτευση, καταφέραμε να συσπειρώσουμε στην Πελοπόννησο σημαντικά περισσότερες δυνάμεις από το μέσο όρο της υπόλοιπης Ελλάδας. Αυτό μας επέτρεψε να είμαστε μία από τις τέσσερις περιφέρειες όπου η αντιπολίτευση πέρασε στον δεύτερο γύρο. Σε αυτόν τον δεύτερο γύρο, καλέσαμε σε μία ευρεία συστράτευση, με πρόγραμμα την ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων, με όρους διαφάνειας και αλληλεγγύης. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η συμμαχία αποτελεί τον μόνο δρόμο εξόδου από την κρίση, τόσο στην Πελοπόννησο, όσο και στην Ελλάδα. Αυτή η πολιτική μας, πέτυχε σήμερα ένα σημαντικό βήμα. Σήμερα, συγκεντρώσαμε μία ικανή βάση, για να συνεχίσουμε τον αγώνα αποτελεσματικά. Συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, γίνεται, πλέον, ορατή η ανατροπή της πολιτικής που επιβάλλουν στη χώρα μας, ξένοι παράγοντες. Γίνεται ορατό το μέλλον όπου ένα μέτωπο με κοινωνικό και πατριωτικό χαρακτήρα θα βγάλει τον τόπο μας από την κρίση».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΜΗΝΥΜΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΝΙΚΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΤΑΤΟΥΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!