ΔΕΗ: Σήμερα το κρίσιμο ΔΣ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων

Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με βασικό θέμα την έγκριση των όρων της απόσχισης και της δημιουργίας των νέων θυγατρικών για να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την πώληση των μονάδων.

Μέχρι τις 31 Μαίου πρέπει να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και οι διαδικασίες που αποφασιστήκαν και μετά την έγκριση από τους θεσμούς πρέπει να «τρέξουν».

Τα διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τα σχέδια απόσχισης των μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης και των ορυχείων για την τροφοδοσία τους που θα τεθούν προς πώληση. Περιλαμβάνονται η μονάδα Μελίτη Ι στη Φλώρινα, η άδεια κατασκευής της Μελίτη ΙΙ και τα δικαιώματα στα ορυχεία που τις τροφοδοτούν, οι μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης μαζί με τα δικαιώματα στα ορυχεία.

Στο σχέδιο προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του έτους οι μονάδες προς μεταβίβαση θα έχουν λάβει κάθε άδεια για τη λειτουργία τους, στη βάση όσων προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Σημειώνεται ότι για την επικύρωση της διαδικασίας θα υπάρξει έκτακτη γενική συνέλευση στις 26 Ιουνίου.

H συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειαςπροκειμένου να αποφευχθούν οι εντάσεις με τα σωματεία εργαζομένων, καθώς το περασμένο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης στις 3 Μαίου αναβλήθηκε λόγω κατάληψης των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ και έγινε τελικά με τηλεδιάσκεψη.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΕΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ