Δ. Ελλάδα: «Καταψηφίζει» τα εργασιακά ο Κατσιφάρας

«Είμαστε ενάντια στις εφιαλτικές αλλαγές, στα εργασιακά που προμηνύουν μπαράζ απολύσεων και πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων».

Αυτό επισήμανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στα σωματεία των εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο και τις αλλαγές που επιφέρει στη Δημόσια Διοίκηση, στους φορείς Αυτοδιοίκησης, στις εργασιακές σχέσεις κ.α.

Στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια κάλεσε την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή να αναλογιστεί τις ευθύνες της, να ακούσει τον παλμό της κοινωνίας και να πάρει πίσω τα μέτρα εκείνα που πλήττουν για μια ακόμα φορά τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά και οικονομικά στρώματα της κοινωνίας και συνθλίβουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

«Εξετάσαμε από κοινού τις επιπτώσεις των μέτρων στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας που διανύει τα πρώτα του βήματα, όπως και τις συνέπειες τους στους εργαζόμενους και την κοινωνία γενικότερα. Οι αλλαγές είναι πράγματι εφιαλτικές. Η Αυτοδιοίκηση πλήττεται, με τις κάθετες περικοπές πόρων, τη μείωση και τη θεσμική απαξίωσή της, καθώς και την αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της. Μα, πριν απ’ όλα πλήττεται η ίδια η κοινωνία μας, τα ασθενέστερα στρώματα», ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Εξέφρασε, δε, την πλήρη αντίθεσή του «στα άδικα, οριζόντια και βαθιά αντικοινωνικά μέτρα που οδηγούν τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση».

«Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και της κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά», κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας

Επισημαίνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και οι αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος και Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!