Δ. Ελλάδα: Δε θα βάλετε ταφόπλακα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Aπαράδεκτη, προκλητική και ταυτόχρονα προσβλητική για την ιστορία και προσφορά στη χώρα, στην ανάπτυξη και στην Παιδεία της xαρακτήρισε την υποβάθμιση του τρίτου μεγαλύτερου πανεπιστημιακού της Ιδρύματος, του Πανεπιστημίου Πατρών, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Πιο σκληρός στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, με αφορμή τμημάτων του Ιδρύματος στην Καλαμάτα, πως εξυπηρετεί τα μικροπολιτικά συμφέροντά του.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα αφήσει να μπει ταφόπετρα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Όσοι απεργάζονται σενάρια που αποβλέπουν στην αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου ας γνωρίζουν ότι θα μας βρουν όχι μόνο απέναντι αλλά και πρωτοστάτες των αντιδράσεων.Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει ξεκάθαρη θέση και να σταματήσει αμέσως κάθε συζήτηση, κάθε σκέψη και σχεδιασμό που αποβλέπει στην υποβάθμιση του Πανεπιστημίου μας. Χωρίς περιστροφές και χωρίς μισόλογα», σημείωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, με αφορμή τις πληροφορίες περί μεταφοράς Τμημάτων του Πανεπιστημίου της Πάτρας σε άλλες πόλεις έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: «Είναι αδιανόητη κάθε σκέψη αποδυνάμωσης του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ειδικά σε μια περίοδο που η πόλη και η περιοχή έχουν απόλυτη ανάγκη υποστήριξης με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο.

»Η φημολογούμενη μεταφορά του Τμήματος Φιλολογίας από την Πάτρα στην Καλαμάτα – ιδιαίτερη πατρίδα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά– μόνο ως μικροεξυπηρέτηση τοπικών συμφερόντων μπορεί να εκληφθεί και τίποτα περισσότερο. Πέραν αυτού, πληροφορίες που βλέπουν το φως μιλούν και για άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου, όπως το Τμήμα Γεωλογίας και το Τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης που ενδεχομένως θα έχουν την ίδια τύχη, με το Υπουργείο Παιδείας να σχεδιάζει την απομάκρυνση τους από την Πάτρα.

»Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας είναι μέρος της επιστημονικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ταυτότητας της περιοχής μας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν πρόκειται να επιτρέψει επ’ ουδενί την υποβάθμιση του».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!