Μπλόκο σε 8,1 τόνους ακατάλληλης κανέλλας από την Ινδονησία

Στην απαγόρευση εισόδου μεγάλης παρτίδας ακατάλληλων τροφίμων φυτικής προέλευσης προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της νομαρχίας Πειραιά.

Πρόκειται για 8,1 τόνους κανέλλας από την Ινδονησίας, η οποία κρίθηκε ακατάλληλη για κατανάλωση, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε μούχλα λόγω αυξημένης υγρασίας. Το προϊόν ιδιοκτησίας της εταιρείας Ν. Μανεσιώτης & Υιός ΑΕ έφτασε στην Ελλάδα αποθηκευμένο σε κοντέινερ.

Από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, οι γεωπόνοι της νομαρχίας Πειραιά έχουν απαγορεύσει 4 εισαγωγές από Χιλή, Πακιστάν, Ισραήλ, Ινδονησία συνολικού βάρους 165,2 τόνων.

«Από το 2003 έως σήμερα πάνω από 4.000.000 κιλά ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων φυτικής προέλευσης απαγορεύθηκε να εισαχθούν στην χώρα μας» τόνισε ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας. Σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές προϊόντων, τόνισε πως το νομοθετικό πλαίσιο χρήζει άμεσης αναπροσαρμογής και πρέπει να γίνει παρέμβαση στην Ε.Ε. «Είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να κατάσχουμε τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία προϊόντα, αφού ο χώρος των Τελωνείων θεωρείται διεθνής χώρος, και να μην μπορούμε να προχωρήσουμε στην επιβολή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων», δήλωσε.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση