Αττική: Στις φλόγες ξανά ο ΧΥΤΑ Φυλής, μέτρα προστασίας ζήτησε ο Σγουρός - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
5
Οκτώβριος
Back

Αττική: Στις φλόγες ξανά ο ΧΥΤΑ Φυλής, μέτρα προστασίας ζήτησε ο Σγουρός

Τη λήψη άμεσων μέτρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και την Αστυνομία και το Δήμο, για την προστασία του ΧΥΤΑ Φυλής από τις ομάδες που δρουν στο χώρο και παράνομα συλλέγουν μέταλλα (σίδερα, χαλκό και αλουμίνιο) και καίνε λάστιχα ή άλλου είδους υλικά εκτός ΧΥΤΑ για να συλλέξουν τα υλικά, ζήτησε ο περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής του ΕΔΣΝΑ Γιάννης Σγουρός.

Αφορμή για τη νέα προειδοποίηση του κ. Σγουρού προς τους αρμόδιους φορείς, στάθηκε το νέο περιστατικό καύσης, σήμερα, εκτός ΧΥΤΑ από την οποία προξενήθηκαν έντονη δυσοσμία και πυκνοί καπνοί. Την περιοχή επισκέφθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες και επιθεωρητές περιβάλλοντος, που διαπίστωσαν την κατάσταση.

«O Δήμος, η Αστυνομία και το ΥΠΕΚΑ να λάβουν άμεσα μέτρα, ώστε ο χώρος γύρω από τον ΧΥΤΑ Φυλής να καθαριστεί και να μην αποτελεί εστία τέτοιων φαινομένων που κρύβουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία», υπογράμμισε ο κ. Σγουρός.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!