Αττική: Ανοιχτή Πρόσκληση για κατασκευή παιδικών μέσω του ΕΣΠΑ

Ανοιχτή πρόσκληση προς τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να υποβάλουν προτάσεις για κατασκευή παιδικών και χρηματοδότησή τους μέσω του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, Άξονας Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» (συνολικός προϋπολογισμός 12 εκατ. ευρώ). Να σημειωθεί ότι δικαίωμα υποβολής προτάσεων έχουν οι δήμοι οι οποίοι δεν έχουν χρηματοδοτηθεί σε κανέναν κύκλο αξιολόγησης στο πλαίσιο των προσκλήσεων που έχουν εκδοθεί για την κατασκευή υποδομών φροντίδας παιδιών στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, και δεν κατασκευάζεται κανένας παιδικός σταθμός που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 στα διοικητικά όρια τους.

Σύμφωνα με την Ανοιχτή Πρόσκληση της περιφέρειας, οι δήμοι θα χρηματοδοτηθούν για α) κτηριακές υποδομές για την ανέγερση νέων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, και β) επέκταση κτηριακών υποδομών με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας των εξυπηρετούμενων παιδιών. Για περιπτώσεις που αφορούν την ανέγερση νέων κτιριακών υποδομών φροντίδας παιδιών η επεκτάσεών τους στην συγκεκριμένη κατηγορία πράξης απαιτούνται υποχρεωτικά:

1) Η ύπαρξη οικοπέδου η οποία πιστοποιείται προσκομίζοντας τους σχετικούς τίτλους ιδιοκτησίας με ταυτόχρονη ύπαρξη ΦΕΚ (Έγκρισης τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου) για ανέγερση βρεφονηπιακού / παιδικού σταθμού (χρήση γης).

2) Η ύπαρξη οικοδομικής άδειας σε ισχύ από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία.

3) Υποχρεωτική και αυστηρή τήρηση των απαιτούμενων τεχνικών προδιαγραφών οι οποίες ορίζονται από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για δημοτικούς παιδικούς σταθμούς (Υ.Α ∆ΤΥ / Β / οικ. 4234-1616 / 3-12-83).

 

Επιχειρησιακό πρόγραμμα: ΕΠ «Αττικής».

Ποσοστό συγχρηματοδότησης: 85% (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Περιοχή εφαρμογής: Περιφέρεια Αττικής.

Τομείς ενδιαφέροντος: Κοινωνική Ενσωμάτωση – Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Κατηγορία δικαιούχων: Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α’ και Β’ βαθμού)

Σε ποιους απευθύνεται: ΟΤΑ α’ βαθμού

Προϋπολογισμός: €12.000.000.

Περίοδος υποβολής: από 2/4/2013 έως 30/4/2013.

Σχετικά αρχεία:

Πρόσκληση

Λοιπά στοιχεία Πρόσκλησης

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΣΠΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!