Π. Κ. Μακεδονίας: Άσκηση σεισμού με επίκεντρο το Δήμο Καλαμαριάς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση σεισμού που διενέργησε η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την αυτοτελή Διεύθυνση και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμαριάς.

«Για πρώτη φορά γίνεται στη Θεσσαλονίκη πραγματική άσκηση σεισμού, καθώς οι μέχρι τώρα ασκήσεις ήταν επί χάρτου. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της άσκησης, καθώς διαπιστώσαμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να ανταποκριθούν επάξια σε ένα τέτοιου είδους περιστατικό», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής.

Μετά το πέρας της άσκησης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βασίλειος Τουλίκας ανέφερε ότι μετά την εορταστική περίοδο του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αρμόδιων φορέων, όπου θα πραγματοποιηθεί απολογισμός των αποτελεσμάτων της άσκησης.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του σεναρίου της άσκησης, το επεισόδιο σημειώθηκε στο δήμο Καλαμαριάς, σε πέντε σημεία (δύο σχολικές μονάδες, μία δημόσια υπηρεσία, ένα οικοδομικό τετράγωνο και έναν ανοιχτό δημόσιο χώρο – συμβολή οδών), ενώ ως επιχειρησιακό κέντρο είχε προκαθοριστεί το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν ο δήμος Καλαμαριάς, οι αστυνομικές αρχές, το Γ’ Σώμα Στρατού, η πυροσβεστική υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ


Αφήστε μια απάντηση