αρναουτάκης-στηρίζουμε-με-έμπρακτο-942659
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 18.09.2021 | 11:45

Αρναουτάκης: «Στηρίζουμε με έμπρακτο τρόπο τη δημόσια υγεία»

«Οι επενδύσεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αποτελούν το καλύτερο αναπτυξιακό μέτρο που μπορεί να πάρει μία κοινωνία. Η Περιφέρεια Κρήτης από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας και αλληλεγγύης, έθεσε ως άμεσες προτεραιότητές της τη συστράτευση σε ένα κοινό και αδιάλειπτο αγώνα με τους υγειονομικούς παράγοντες, την επιστημονική κοινότητα, αλλά και όλους τους φορείς του νησιού. Προχώρησε στην έμπρακτη ενίσχυση των Δομών Υγείας, τόσο με υποδομές, υψηλής τεχνολογίας βιοϊατρικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας, όσο και με ανθρώπινο δυναμικό», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας  το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το σημαντικό τους ρόλο, απαλύνοντας τον πόνο των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας, ευχαριστώντας τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όλους τους ανθρώπους της υγείας. «Σε αυτούς που στήριξαν τους συνανθρώπους μας, όποτε το χρειάστηκαν. Σε αυτούς, που σε συνθήκες δύσκολες και πρωτόγνωρες πίσω από τη μάσκα έκρυβαν το πιο μεγάλο χαμόγελο. Όλοι μαζί χτίζουμε ασπίδα προστασίας. Στον ίδιο δρόμο συνεχίζουμε, μέχρι το τέλος αυτής της δοκιμασίας», σημείωσε και αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη της δημόσιας υγείας στο νησί.

Το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, διεξάγεται στον Άγιο Νικόλαο και πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικολάου στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, στο επίκεντρο ήταν η πανδημία και οι συνέπειες της για την παρηγορητική φροντίδα και τον πόνο. Το Συνέδριο καταγράφει τις εξελίξεις και τις σύγχρονες μεθόδους για τις παρεμβατικές τεχνικές, την παρηγορική φροντίδα και την περιοχική αναισθησία στον χρόνιο πόνο.

Οι εργασίες του συνεδρίου γίνονται με φυσική παρουσία τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, και ταυτόχρονη διαδικτυακή αναμετάδοση (live streaming), περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες ομιλίες και διαλέξεις από σημαντικούς επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πρωτότυπες ομιλίες και θεματικές όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Ρομποτική στην Περιοχική Αναισθησία. Η διοργάνωση γίνεται από την Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.) μαζί με την ESRA HELLAS και την Α’ Αναισθησιολογική Κλινική και Κέντρο Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρεταίειο Νοσοκομείο και υπό την αιγίδα της European League Against Pain (Eulap).