Αρ. Αρκουδάρης: δεν εκχωρούμε έργα σε κανέναν! - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
3
Δεκέμβριος
Back

Αρ. Αρκουδάρης: δεν εκχωρούμε έργα σε κανέναν!

Την έντονη αντίδραση του νομάρχη δυτικής Αττικής Αριστείδη Αρκουδάρη προκάλεσε η προσπάθεια της τοπικής Ν.δ. να αποδώσει στην κυβέρνηση σημαντικά έργα, τα οποία ολοκλήρωσε η ΝΑδΑ. «δεν εκχωρούμε τα έργα σε κανέναν» ξεκαθάρισε ο νομάρχης.

Συγκεκριμένα, σε φυλλάδιο που κυκλοφόρησε από τη Νομαρχιακή Οργάνωση δυτικής Αττικής της Ν.δ., πολλά σημαντικά έργα της ΝΑδΑ προβάλλονται ως έργα της Νέας δημοκρατίας. «Με λύπη είδα ότι η Νομαρχιακή Οργάνωση δυτικής Αττικής της Ν.δ., με ειδικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, σχετικά με το έργο της νομαρχίας που πραγματοποιείται στην περιοχή μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο νομάρχης.

«Πολλά σημαντικά έργα της νομαρχίας δυτικής προβάλλονται ως έργα της Νδ, ενώ οι εμπνευστές του φυλλαδίου, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και φωτογραφίες από το δικό μας απολογιστικό έντυπο», τόνισε και ξεκαθάρισε: «όλα τα μεγάλα έργα που γίνονται στην περιοχή μας (αποχετευτικό Θριασίου, διανοίξεις δρόμων, αντιπλημμυρικά έργα, ασφαλτοστρώσεις κ.ά.) είναι έργα της νομαρχίας δυτικής Αττικής, τα περισσότερα ενταγμένα σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα (Γ’ ΚΠΣ), τα οποία χρηματοδοτούνται με βάση τους νόμους του Ελληνικού Κράτους και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι έργα που εμείς διεκδικήσαμε, εμείς διασφαλίσαμε, εμείς υλοποιούμε – σε συνεργασία φυσικά με την εκάστοτε κεντρική εξουσία, όπου αυτό είναι αναγκαίο – και δεν τα εκχωρούμε σε κανέναν».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν μπορεί να μειώσει το έργο της νομαρχίας, των εργαζομένων σε αυτήν και των χιλιάδων πολιτών που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους».
Όπως είπε, η νομαρχία δυτικής Αττικής αλλά και ο ίδιος προσωπικά δεν θέλησαν να εμπλακούν στον προεκλογικό αγώνα «σεβόμενοι το θεσμικό μας ρόλο και την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων και συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο».

«Προτάσσοντας πάντα το καλό της δυτικής Αττικής, σε όλη μου τη θητεία συνεργάστηκα με υπευθυνότητα και καλοπροαίρετη διάθεση με όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες, τόσο επί ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2003-2004, όσο και επί Νδ 2004-2009. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω και με την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στις 4 Οκτωβρίου», τόνισε ο κ. Αρκουδάρης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!