Αποσύρονται από την αγορά ακατάλληλα παιδικά ενδύματα

Στη δέσμευση και προσωρινή απόσυρση από την αγορά ενδυμάτων που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 12 μηνών έως 8 ετών αλλά δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές και κρίθηκαν μη ασφαλή, προχώρησαν τα κλιμάκια ελέγχου της νομαρχίας Πειραιά.

Τα συγκεκριμένα παιδικά ρούχα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε υποκατάστημα της εταιρείας Jumbo ΑΕΕ διαπιστώθηκε ότι έφεραν κορδόνια στην περιοχή του λαιμού και της μέσης, τα οποία είτε δεν επιτρεπόταν να έχουν για την ηλικία στην οποία απευθύνονταν ή έφεραν κορδόνια των οποίων το μήκος ήταν μεγαλύτερο από το ανώτερο επιτρεπτό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος και γενικά να εγκυμονούνται κίνδυνοι για την υγεία των παιδιών.

Η νομαρχία Πειραιά δέσμευσε συνολικά 79 τεμάχια από τα παραπάνω ενδύματα, ενώ με έγγραφό της προς την Jumbo ΑΕΕ ζήτησε την απόσυρση των συγκεκριμένων κωδικών από όλα τα πιθανά σημεία διάθεσής τους στην ελληνική αγορά. Παράλληλα η εταιρεία οφείλει σύμφωνα με τον νόμο να ειδοποιήσει όλους τους πελάτες της για την ακαταλληλότητα των προϊόντων, ενημερώνοντας τη νομαρχία για το πελατολόγιό της, προκειμένου να γίνουν περαιτέρω έλεγχοι.

Η επαναδιάθεση του εν λόγω προϊόντος μπορεί να γίνει μόνο εφόσον πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες στο πλαίσιο της εφαρμογής του προτύπου ΕΛΟΤ.

Για τις παραπάνω παραβάσεις η νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, αρμόδιο για τις περαιτέρω ενέργειες αλλά και την επιβολή διοικητικών κυρώσεων. Η διεύθυνση εμπορίου και προστασίας καταναλωτή της νομαρχίας Πειραιά συστήνει στους γονείς που αγοράζουν ενδύματα για τα παιδιά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Οι έλεγχοι των υπηρεσιών προς την κατεύθυνση τήρησης των απαιτούμενων προδιαγραφών στα παιδικά ενδύματα θα συνεχιστούν παρά τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό» τόνισε ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]