Απορρόφηση ΕΣΠΑ: Δύο Περιφέρειες διεκδικούν πρωτιά -Tι δείχνουν τα στοιχεία

Δύο ημέρες μετά τον Κώστα Μπακογιάννη που μίλησε για πρωτιά στην απορροφητικότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, χθες ήρθε η σειρά του Απόστολου Τζιτζτικώστα να υποστηρίξει ότι η δική του περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη σε απορροφητικότητα. Όπως τόνισε κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Τζιτζικώστας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναδείχτηκε και πάλι πρώτη ανάμεσα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας σε απορρόφηση του ΕΣΠΑ, με συνολικές δαπάνες που έφτασαν τα 267, 9 εκατομμύρια ευρώ».

Τι έχει συμβεί και έχουμε δύο πρωτιές; Ναι μεν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μιας και έχει το δεύτερο σε μέγεθος ΠΕΠ (1,5 δισ.), έχει την υψηλότερη απορροφητικότητα σε απόλυτους αριθμούς, ωστόσο η Περιφέρεια Στερεάς έχει την μεγαλύτερη απορροφητικότητα σε ποσοστά. Δηλαδή στο 36,6 %, σημαντικά πάνω από το μέσο όρο συνολικής απορρόφησης του «ΕΣΠΑ 2014-2020» στις Περιφέρειες, που ήταν 25,2%. Να σημειωθεί ότι η απορροφητικότητα του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας σε ποσοστά ανέρχεται σε 17,86%.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΣΠΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!