Με απώλειες για τη Δούρου «πέρασε» η ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ Αττικής

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση εφτά ωρών που χαρακτηρίστηκε από εντάσεις το ΠΕΣΥ Αττικής ψήφισε κατά πλειοψηφία τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) της 2ης αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ Αττικής.

Υπέρ της εισήγησης της διοίκησης Δούρου ψήφισαν η «Δύναμη Ζωής» αλλά με απώλειες (κατά από την αντιπεριφερειάρχη Κατερίνα Θανοπούλου και τους περιφερειακούς συμβούλους Μαρίνα Κουκά και Γιάννη Πρωτονοτάριο, ενώ «ψήφο κριτικής στήριξης» δήλωσαν ότι έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αθανασιάδης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δημήτρης Δημάκος και Θέμης Γρηγοριάδης, όλοι μέλη της ΛΑΕ, αλλά και οι Αγγέλικα Σαπουνά και Κατερίνα Κρητικού που έχουν αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά παραμένουν ανένταχτες), η «Αττική Συμμέτοχοι στο αύριο» (ΑΝΕΛ), ο Αντώνης Γάκης (Ανάσα για την Οικολογία) και Μαρία Γιαννακάκη (Παρέμβαση για την Αττική).

Κατά ψήφισαν η «Αττική» του Γ. Σγουρού, η «Λαϊκή Συσπείρωση», η «Ελληνική Αυγή», η Δέσποινα Κουτσούμπα (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή) και οι (πρώην «Δύναμη Ζωής» και νυν ανεξάρτητοι, επίσης μέλη της ΛΑΕ) Φλώρα Νικολιδάκη, Μάκης Μαντάς, Ζωή Ράικου και Άννα Βασιλάκη. Τέλος λευκό ψήφισε ο Συνδυασμός «180º Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ» (ΝΔ).

Κατά την εισήγησή της η περιφερειάρχης Αττικής Ρ Δούρου υποστήριξε ότι στη σελίδα 53 του ΠΕΣΔΑ υπάρχει σαφης δέσμευση για «οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής με την άμεση εκπόνηση σχεδίου και αποκατάσταση και ενεργοποίησή του με την έναρξη λειτουργίας των νέων χώρων».

Διαβάστε επίσης:

O Τραμπ «παράδειγμα προς αποφυγή» για τα απορρίμματα της Αττικής

Και πέμπτη ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη Δούρου –Ερωτηματικό για ακόμη δύο

Γ. Σγουρός: Σε μπάχαλο οδηγεί ο σχεδιασμός Δούρου τη διαχείριση των απορριμμάτων

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΟΥΡΟΥ, ΠΕΣΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΠΩΛΕΙΕΣ, ΠΕΣΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΜΠΕ, ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!