Αποκλεισμένος ο Άγιος Ευστράτιος – Θα κατεβάσουν ρολά στις δημόσιες υπηρεσίες και οι εθνοφύλακες θα παραδώσουν τον οπλισμό τους

Ο ήχος της μπουρού του πλοίου που φθάνει στο νησί δεν σημαίνει το ίδιο πράγμα για έναν στεριανό και για έναν νησιώτη… Για τον ντόπιο, είναι το ίδιο το μέσο που κρατά ζωντανό το νησί και τους ανθρώπους του. Η 27χρονη Μαρία Κακαλή, γέννημα θρέμμα του ακριτικού Άη Στράτη το ήξερε ανέκαθεν αυτό όπως και οι 270, συντοπίτες της και κάτοικοι του «Άι Στράτη».

Αυτό που έχει αλλάξει από τον περασμένο χρόνο όμως είναι πως η ίδια, ως Δήμαρχος πια, καλείται να βρει λύση για όλες εκείνες τις μέρες που το πλοίο από δεν φτάνει στο νησί. Και ο Άη Στράτης μετρά ήδη 37 ημέρες χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Ένα «παλιό» και άλυτο πρόβλημα για τα νησιά του Β. Αιγαίου που προσπαθεί να αντιμετωπίσει η νεαρότερη σε ηλικία δήμαρχος όπως και τα μέλη ενός Δημοτικού Συμβουλίου με μέσο όρο ηλικίας μόλις τα 34 έτη.

«Έχω γεννηθεί εδώ και μένω εδώ, με μόνη διακοπή τα χρόνια που σπούδασα νηπιαγωγός. Είμαι κόρη ψαρά. Ξέρω τι σημαίνει για το νησί μας να μην έρχεται το πλοίο. Και για τους κατοίκους και για τους ψαράδες που θέλουν να στείλουν σε Αττική και Θεσσαλονίκη την ψαριά τους, αλλά και για τους κτηνοτρόφους. Οι δραστηριότητές τους άλλωστε είναι αυτές που κρατούν ζωντανό το νησί με εξαίρεση του μήνες που έχουμε τουρισμό», λέει στη HuffPost Greece.

Όπως μας εξηγεί, τα πνεύματα το τελευταία διάστημα είναι οξυμένα. Το πλοίο «Ταξιάρχης», παραμένει δεμένο στο λιμάνι του Λαυρίου εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας των απλήρωτων ναυτικών και το Υπουργείο Ναυτιλίας, εδώ και πέντε εβδομάδες δεν έχει βρει λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Γι’ αυτό και αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία εκθέτει το πρόβλημα και ξεκαθαρίζει πως εάν δεν υπάρξει άμεσα μια λύση, θα υπάρξουν κλιμακωτές αντιδράσεις: από το κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών και την παράδοση των κλειδιών του Δήμου, έως και την παράδοση των όπλων από τους άνδρες που υπηρετούν στην Εθνοφρουρά. Στο μεταξύ, το Υπουργείο Ναυτιλίας κήρυξε έκπτωτη την πλοιοκτήτρια εταιρεία και τώρα θα πρέπει να προκηρυχθεί διαγωνισμός ενώ εάν αποβεί άκαρπος θα υπάρξουν προσαρμογές στο μίσθωμα και τις προϋποθέσεις κάλυψης του δρομολογίου.

n-KAKALI-MARIA-large570

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ, ΠΛΟΙΟ. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!