Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: Αύξηση στις απλήρωτες υποχρεώσεις του τακτικού προϋπολογισμού

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι δαπάνες των υπουργείων και των φορέων του δημοσίου στο διάστημα αυτό (συμπεριλαμβανομένων των απλήρωτων υποχρεώσεών τους) ήταν χαμηλότερες κατά 1,2 δισ. ευρώ ή 3,4% συγκριτικά με τον στόχο του προϋπολογισμού.

Σε ό,τι αφορά τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις οι συνολικές πληρωμές κινούνται πάνω από τους στόχους που είχαν τεθεί για το εννεάμηνο του 2013. Aύξηση παρατηρείται στις απλήρωτες υποχρεώσεις του τακτικού προϋπολογισμού κατά 2,6 εκατ. ευρώ, και συνολικά παρατηρείται απόκλιση της τάξης των 586,6 εκατ. ευρώ ή 476,6%.

Η απόκλιση αυτή οφείλεται ως επί το πλείστον στις δαπάνες του ΠΔΕ, οι οποίες μέχρι τώρα εμφανίζονται στις πληρωμές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Ωστόσο οι πιστώσεις για τα έργα του ΠΔΕ μεταφέρθηκαν, σύμφωνα με το ν. 4128/2013 (ΦΕΚ Α΄ 51), στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης και κατανέμονται με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης σε κάθε περιφέρεια.

Εξαιρώντας την απόκλιση των δαπανών του ΠΔΕ, η απόκλιση περιορίζεται στο 2,4%, διότι οι πληρωμές και οι απλήρωτες υποχρεώσεις του τακτικού προϋπολογισμού είναι μεγαλύτερες από τον στόχο κατά περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα υπουργεία, υπερβάσεις δαπανών εξακολουθούν να παρουσιάζουν τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Εργασίας.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!