Περιφέρειες

Αποκάλυψη Σγουρού: Εμείς χρηματοδοτήσαμε τα έργα στο ΟΑΚΑ αλλά οι παρεμβάσεις δεν προχώρησαν

Το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας, το ΟΑΚΑ, έκλεισε τις πόρτες του για το κοινό. Η κατάσταση του στεγάστρου Καλατράβα στο κεντρικό ποδοσφαιρικό γήπεδο και της αντίστοιχης κατασκευής στο ποδηλατοδρόμιο, εγκυμονεί κινδύνους για δημόσια ασφάλεια.

Αλήθεια είναι τόσο ξαφνικό το πρόβλημα που προέκυψε; Μήπως το κλείσιμο της ολυμπιακής εγκατάστασης είναι αποτέλεσμα αδιαφορίας και έλλειψης γνώσης για το πρόβλημα;

Η παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» ως διοίκηση και ο Γιάννης Σγουρός ως πρώτος εκλεγμένος Περιφερειάρχης είχαν το 2014 εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής τα δύο έργα που αφορούσαν την αποκατάσταση των μεταλλικών κατασκευών του Ο.Α.Κ.Α ( στέγαστρα Calatrava) κατόπιν αιτήσεως της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το έργο ήταν συνολικού προϋπολογισμού οκτώ (8) εκατομμυρίων ευρώ σε τρεις φάσεις. Συγκεκριμένα ένα (1) εκατομμύριο το 2014, τρεισήμισι (3.5) εκατομμύρια ευρώ το 2015 και τρεισήμισι (3.5) εκατομμύρια ευρώ το 2016 (σχετικό έγγραφο).

Δυστυχώς-όπως αναφέρει η πλευρά γ. Σγουρού- “μετά τις εκλογές του 2014 τίποτα από αυτά δεν τηρήθηκε με αποτέλεσμα να φθάσουμε στη σημερινή δυσάρεστη κατάσταση.”

Και προσθέτουν:

“Η παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι μιλάει μόνο με έργο. Η ένταξη των έργων συντήρησης των μεταλλικών κατασκευών του Ο.Α.Κ.Α στο ΠΔΕ της Περιφέρειας έγινε από τη διοίκηση μας.

Οι ευθύνες που βαραίνουν τους υπεύθυνους είναι τεράστιες. Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση, να γίνει άμεσα έρευνα και να αποφανθεί η δικαιοσύνη.”

Δημήτρης Κασιμάτης

Recent Posts

Χαμόγελο του Παιδιού: Eξαφανίστηκε 14χρονη από τα Σκόπια

Συναγερμός έχει σημάνει από το Χαμόγελο του Παιδιού, προς Σερβία, Κόσοβο, Αλβανία, Βουλγαρία και Ελλάδα, για…

2 λεπτά ago

Πόθεν Έσχες: Ο απερχόμενος δήμαρχος που έχασε εισοδήματα – καταθέσεις

Μείωση στα εισοδήματα και στις καταθέσεις του απερχόμενου δημάρχου Καμένων Βούρλων, Γιάννη Συκιώτη, καταγράφεται στο…

2 λεπτά ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από υγειονομικούς έξω από το υπ. Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τους υγειονομικούςστις 12:00 μμ, στο υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζεται πως η Ομοσπονδία…

3 λεπτά ago

Πέθανε ο Χένρι Κίσιντζερ, εμβληματικός διπλωμάτης των ΗΠΑ

Ο Χένρι Κίσιντζερ, ιστορική μορφή της αμερικανικής διπλωματίας που όμως είχε ιδιαίτερα αμφιλεγόμενες διαστάσεις, υπουργός…

9 λεπτά ago

Γιατί η Βρετανία στέλνει αντιτορπιλικό στον Κόλπο;

Η κυβέρνηση της Βρετανίας διέταξε να μεταβεί στον Κόλπο το αντιτορπιλικό HMS Diamond, για να…

22 λεπτά ago

Ισραήλ: Ανακοίνωσε παράταση ανακωχής για 7η ημέρα -Αποφυλάκισε 30 Παλαιστίνιους

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε -μερικά λεπτά προτού εκπνεύσει η ισχύς της- ότι η ανακωχή με…

34 λεπτά ago