αποκαλυψη-π-αττικής-γνώριζαν-από-το-μ-1098135
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 05.12.2022 | 07:28

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ -Π. Αττικής: Γνώριζαν από το Μάιο για το κύκλωμα με τα διπλώματα (έγγραφο)

Από τον περασμένο Μάιο γνώριζαν οι ιθύνοντες στην Π. Αττικής για τη λειτουργία κυκλωμάτων σχετικά με τις θεωρητικές εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης. Όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, σχετική καταγγελία υπό τον τίτλο: «Διαφθορά στις θεωρητικές εξετάσεις για την απόκτηση αδειών οδήγησης», που περιγράφει με λεπτομέρειες πώς λειτουργούν αυτά τα κυκλώματα, με ονόματα και διευθύνσεις είχε σταλεί στις 9/5/2022 στην πολιτική ηγεσία και σε υπηρεσιακά στελέχη της Π. Αττικής αλλά και στα υπουργεία Μεταφορών και Υποδομών (Κ. Καραμανλής) και Δικαιοσύνης (Κ. Τσιάρας). Μάλιστα, την καταγγελία είχε προωθήσει και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος, ο οποίος, κατά τα άλλα, όταν η aftodioikisi.gr είχε επικοινωνήσει μαζί του μετά τις συλλήψεις τεσσάρων υπαλλήλων που επιχειρήθηκε να κρατηθούν μυστικές, δήλωνε άγνοια!!!

Όμως, όπως αποδεικνύεται από την καταγγελία, δεν υπήρχε άγνοια αλλά στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορία και στην χειρότερη συνενοχή για τα όσα σοβαρά αναφέρονται σε αυτή. Δηλαδή, μεταξύ άλλων, για:

-«Υποκλοπές στις θεωρητικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, όπου οι υποψήφιοι με ψείρες, μικρο-κάμερες και άλλα μέσα προσπαθούν με τη βοήθεια εξωτερικών βοηθών έναντι αμοιβής να ξεγελάσουν το σύστημα και να περάσουν στις εξετάσεις».

-Έκδοση διπλωμάτων αλλοδαπών που διαμένουν μόνιμα σε άλλες χώρες!

-«Ανοχή της περιφέρειας, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί προεκλογικά από μεγάλες σχολές οδηγών με ποσά άνω των 50.000 ευρώ και φυσικά με ψήφους»

-Το γεγονός ότι «όποιος πληρώνει δεν σκανάρεται και δεν ελέγχεται!»

-Το ότι «καθώς έχουν εισχωρήσει εγκληματικά στοιχεία στο κύκλωμα, οι υπάλληλοι πλέον δεν μπορούν να πουν όχι και παίρνουν ότι τους δίνουν ή και τίποτα! Οι περισσότεροι έχουν απειληθεί».

-Το γεγονός ότι «τα θεωρητικά μαθήματα ούτε μία σχολή στις 100 δεν τα κάνει».

-Γνώση της Ασφάλειας Αττικής όλων των στοιχείων.

-Το ότι «εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα σε όλα αυτά»

-Το γεγονός ότι «στην Ελευσίνα τα ποσοστά επιτυχίας έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ Γκίνες. Ρομά, Πακιστανοί, Ινδοί, Κινέζοι, που δεν ομιλούν ούτε ελληνικά περνούν με την πρώτη!».