ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-Αττική: Ακόμη μία εβδομάδα με σκουπίδια στους δρόμους

Τουλάχιστον και την τρέχουσα εβδομάδα θα παραμείνει κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής λόγω του ρήγματος που δημιουργήθηκε εδώ και δέκα ημέρες σε ένα από τα νέα κύτταρα του ΧΥΤΑ Φυλής. Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr που είχε αποκαλύψει το θέμα το ρήγμα είναι ιδιαίτερα μεγάλο, μήκους περίπου 50 μέτρων, πλάτους 2-3 και βάθους σχεδόν 3 μέτρων, και είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση από τον ΕΣΔΝΑ είναι οι δηλώσεις της αντιπροέδρου του Συνδέσμου Αφροδίτης Μπιζά αμέσως μετά το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί έως την περασμένη Πέμπτη. Ωστόσο, φτάσαμε στη Δευτέρα και ακόμη τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους των δήμων της Αττικής.

Νεότερη επίσημη ενημέρωση από τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής δεν υπάρχει, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια να ξαναλειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Φυλής έως την Τετάρτη. Πιο ρεαλιστικές, ωστόσο, εκτιμήσεις αναφέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει πριν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Κι αυτό γιατί πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποκατασταθεί το ρήγμα, με αποτέλεσμα να επιχειρείται να τεθεί σε λειτουργία ένα από τα υπόλοιπα δύο νέα κύτταρα του ΧΥΤΑ Φυλής. Κάτι τέτοιο, όμως, απαιτεί χρόνο.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα υπήρξε και οξεία επίθεση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη στην περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Ρένα Δούρου.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, ΡΗΓΜΑ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, ΕΔΣΝΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!