Την διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2 ζητά η Κρήτη.

Την διαχείριση των προγραμμάτων και των κονδυλίων από τις Περιφέρειες της χώρας  τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ολομέλειας των δημάρχων του νησιού που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης.

Το συγκεκριμένο αίτημα μάλιστα θα κατατεθεί και γραπτά στον Πρωθυπουργό. Εξάλλου για την χάραξη ενιαίας στρατηγικής για την αξιοποίηση των κονδυλίων ενόψει της  νέας προγραμματική περιόδου 2014-2020 για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του νησιού, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι στις 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο το Περιφερειακό Συνέδριο Κρήτης, όπου έχουν προσκληθεί όλοι οι φορείς αλλά και ο αρμόδιος Υπουργός Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην διάρκεια της σημερινής σύσκεψης με τους δημάρχους του νησιού ο Περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι το ζητούμενο είναι να προχωρήσουν και να δημοπρατηθούν τα έργα που είναι ενταγμένα στο Περιφερειακό Πρόγραμμα, δίνοντας νέες θέσεις εργασίας.

«Τα έργα αυτά είναι μεγάλα και με την εκτέλεση τους θα δοθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας, που τις έχει απόλυτα ανάγκη ο τόπος», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης απευθυνόμενος στους δημάρχους του νησιού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης συμφώνησε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τονίζοντας ότι «η διαχείριση των προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου θα πρέπει να γίνεται από την Περιφέρεια, γιατί όπως απέδειξε η πράξη το μοντέλο με τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων απέτυχε».

Στην σύσκεψη με τους δημάρχους της Κρήτης συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης, η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής  Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, και άλλα στελέχη της Αυτοδιοίκησης του πρώτου και δευτέρου βαθμού.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ


Αφήστε μια απάντηση