Απεργούν οι εργαζόμενοι στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις

Εικοσιτετράωρη απεργία με αίτημα την άρση των μισθολογικών ανισοτήτων στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, την ανατροπή της οικονομικής και αντεργατικής πολιτικής της ακρίβειας, των φόρων, της ανεργίας και της περικοπής των κοινωνικών παροχών, πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.

Οι εργαζόμενοι στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις αντιδρούν και απεργούν στην επιχειρούμενη προσπάθεια επιβολής του υπαλληλικού και εργασιακού μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις με απολύσεις, διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές άδειες κλπ., φορτώνοντας έτσι την κρίση στους εργαζόμενους. «Απαιτούμε την κρίση να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, διεκδικούμε ουσιαστική ενίσχυση των μισθών και των εισοδημάτων, των δικαιωμάτων και της απασχόλησης με παροχές και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, η Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε., πραγματοποιεί απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και τη Βουλή. Παράλληλα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλες τις νομαρχίες της χώρας.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!