Απάντηση της παράταξης ‘Κίνημα Αυτοδιοίκησης’ στην ανακοίνωση της ΕΝΑΕ

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το περιεχόμενο του δελτίου τύπου, που εξέδωσε στις 7/5 η πλειοψηφία στο δ.σ. της ΕΝΑΕ, η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης», τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ανεπάρκειά της να ηγηθεί του κορυφαίου οργάνου εκπροσώπησης των νομαρχιών της χώρας, της ΕΝΑΕ.

«Συμπεριφέρεται ως αντιπολίτευση στο δ.Σ., θέση που κατοχύρωσε με τις πράξεις της και το χειρισμό των κορυφαίων θεμάτων που απασχολούν το θεσμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, τα μέλη της παράταξης, μετά και τη νέα αυτή «απαράδεκτη επί προσωπικού επίθεση», όπως σημειώνουν, εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον και επισημαίνουν ότι «έχασαν πλέον την αξία τους και οι αριθμητικές πράξεις και οι λέξεις, έχασε ο ίδιος ο θεσμός, του οποίου μάλλον τη λειτουργία με την απαράδεκτη ανακοίνωσή της δείχνει να αγνοεί για άλλη μια φορά. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Τέλος, αναφέρεται ότι «τα πρόσωπα αναδεικνύουν τους θεσμούς μέσα από συλλογικές λειτουργίες αλληλοσεβασμό και κυρίως αυτοσεβασμό και για την απώλειά τους, φέρουν ακέραια την ευθύνη, αυτοί που τους διακονούν. Η καταξίωση του θεσμού δεν είναι αποτέλεσμα αριθμητικών συσχετισμών αλλά ανάληψης ευθυνών, πρωτοβουλιών, συναίνεσης και ουσιαστικής συνεργασίας στοιχεία που με τις πράξεις της η πλειοψηφία στο δ.Σ. της ΕΝΑΕ δείχνει να αγνοεί διαχρονικά».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΝΠΕ


Αφήστε μια απάντηση