Απαγόρευση λειτουργίας καταστήματος στο Πέραμα

Στην απαγόρευση λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε χωρίς άδεια και κάτω από απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες στο Πέραμα προχωρά η νομαρχία Πειραιά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το κατάστημα – περίπτερο της Μαρίας Χηράκη, που βρίσκεται επί της οδού Λ. δημοκρατίας 443 στο Πέραμα, στο οποίο οι επόπτες δημόσιας υγείας της νομαρχίας κατέγραψαν πλήθος υγειονομικών παραβάσεων, ενώ δεν επεδείχθη η άδεια λειτουργίας και βιβλιάριο υγείας του εργαζομένου σε αυτό.

Συγκεκριμένα οι ελεγκτές της νομαρχίας διαπίστωσαν ότι:

• Υπήρχαν τέσσερα ψυγεία (εντός των οποίων υπήρχαν σάντουιτς, γαλακτοκομικά προϊόντα και αναψυκτικά) τα οποία δεν διέθεταν θερμόμετρα και οι σχάρες τους ήταν οξειδωμένες

• Σε ανοικτές προθήκες υπήρχαν προς πώληση τυποποιημένα προϊόντα των οποίων οι συσκευασίες ήταν ρυπαρές

• Υπήρχε ξύλινη προθήκη με καθαριστικά υλικά εντός της οποίας βρέθηκαν πλήθος περιττωμάτων τρωκτικών

• Η πίσω πλευρά του χώρου γειτνιάζει με εγκαταλελειμμένο κτίριο στο προαύλιο του οποίου βρέθηκαν πλαστικά καφάσια αναψυκτικών, διάφορα απορρίμματα και στο δάπεδο αυτού λιμνάζοντα νερά

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν η εισαγγελία πλημμελειοδικών Πειραιά και ο δήμος Περάματος, ο οποίος και είναι αρμόδιος για να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης της νομαρχίας Πειραιά.

Σε δηλώσεις του, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών με εντατικούς ελέγχους σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων. Η προσπάθειά μας μπορεί να αποδίδει καρπούς, όμως είναι ανάγκη κάποια στιγμή η πολιτεία να αφουγκραστεί τα αιτήματά μας και να μας ενισχύσει με το προσωπικό, τα μέσα και τις πιστώσεις για υπερωριακή εργασία που έχουμε ανάγκη. Γιατί δυστυχώς παρά τις εκκλήσεις μας οι ελλείψεις στους ελεγκτικούς μας μηχανισμούς παραμένουν τεράστιες».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!