Απ. Κατσιφάρας: Επίσκεψη στα οδικά έργα της Ηλείας

Δύο σημαντικά αναπτυξιακά οδικά έργα που βρίσκονται υπό εκτέλεση και τα οποία θα βελτιώσουν την οδική σύνδεση ορεινών περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Το πρώτο και σημαντικότερο οδικό έργο είναι η «Βελτίωση επαρχιακής οδού Κρεστένων – Ανδρίτσαινας – Ναός Επικούριου Απόλλωνα, Τμήμα: Διάσελλο – Μπαρακίτικα» συνολικού προϋπολογισμού 14.235.000 ευρώ, το οποίο ουσιαστικά αφορά την βελτίωση της Ε.Ο. Κρέστενα – Ανδρίτσαινα με αρχή τη διασταύρωση των Διασέλλων και τέλος την είσοδο του οικισμού Μπαρακίτικα.

Το μήκος του δρόμου που θα βελτιωθεί είναι8.07 χιλιόμετρα, θα υπάρχει μία διαπλατισμένη λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, θα κατασκευαστούν φρεατοπάσσαλοι, ενώ προβλέπεται και η κατασκευή νέας γέφυρας στο χείμαρρο «Τσεμπερούλα», εργασία η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Παράλληλα θα τοποθετηθεί ειδική σήμανση, στηθαία ασφαλείας, ηλεκτροφωτισμός της γέφυρας και θα γίνει δενδροφύτευση των πρανών.

Παράλληλα ο κ. Κατσιφάρας έκανε αυτοψία και σε ένα ακόμη σημαντικό έργο για την περιοχή, την αποπεράτωση της Οδού Παραποτάμιος – Διάσελλο, συνολικού προϋπολογισμού 202.060,27 ευρώ, το οποίο και αφορά εργασίες στη διασταύρωση του παραποτάμιου δρόμου με το δρόμο προς Διάσελλο, μήκους ενός χιλιομέτρου, ενώ ένα τμήμα του ίδιου δρόμου είχε κατασκευαστεί με το έργο «Καλυβάκια – Πλουτοχώρι – Σέκουλα – Ανδρίτσαινα και συνδετήριοι νομού Ηλείας».

Ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε την αυτοψία στα δύο έργα, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, Οικονομικών Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, διευθυντές των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Δ.Ε., τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύσιο Μπαλιούκο, αντιδημάρχους, προέδρους τοπικών διαμερισμάτων, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΗΛΕΙΑ, ΑΥΤΟΨΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ


Αφήστε μια απάντηση