Αντίθετοι οι δήμαρχοι της ΠΕΔ στην πρόταση Μαλούτα - Τι αποφάσισαν - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
16
Μάι
Back

Αντίθετοι οι δήμαρχοι της ΠΕΔ στην πρόταση Μαλούτα – Τι αποφάσισαν

Μέτωπο συνέστησαν οι Δήμαρχοι της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας κατά της πρότασης Μαλούτα για την μελέτη του νοσοκομείου.

Οι Δήμαρχοι αναγνώρισαν το δικαίωμα του Λάζαρου Μαλούτα να σκέφτεται για την πόλη του, ήταν όμως κάθετοι στο γεγονός πως η συγκεκριμένη μελέτη ουσιαστικά μπήκε στα χωράφια όλης της Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας παράλληλα γενική υποβάθμιση για όλα τα Νοσοκομεία της περιοχής.

Μάλιστα υπήρξαν Δήμαρχοι που στάθηκαν στο γεγονός ότι η μελέτη έλαβε υπόψιν στοιχεία του 2019 και του 2020, περίοδος όπου τα νοσοκομεία είχαν να αντιμετωπίσουν το μέτωπο του κορωνοϊού, ενώ ζήτησαν να μην επαναληφθεί το συγκεκριμένο «φάουλ» όπως το χαρακτήρισαν μιας και υπάρχει απαξίωση των δομών υγείας σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η απόφαση των Δημάρχων

Το σώμα αποφάσισε τη σύνταξη μία επιστολής προς τον Υπουργό Υγείας, στην οποία θα επισημαίνεται το πρόβλημα της Τριτοβάθμιας Περίθαλψης στη Δυτική Μακεδονία, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε ενέργεια που θα σημάνει την υποβάθμιση των υφιστάμενων νοσοκομείων.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!