Αντιπεριφερειάρχης Κ.Τ. Αθηνών: «Όχι» στις περισσότερες Κυριακές

Αντίθετοι στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για περισσότερες Κυριακές εμφανίζονται οι αντιπεριφερειάρχες της Αττικής, κάτι στο οποίο συνέβαλε, όπως αναφέρει και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», και η συνεκτίμηση των έντονων αντιδράσεων φορέων και εργαζομένων, καθώς και το γεγονός ότι το μέτρο που επέβαλε η κεντρική διοίκηση θεωρήθηκε ότι όχι μόνο δεν θα συμβάλει στην τόνωση της αγοράς, αλλά θα οδηγήσει σε οικονομική «ασφυξία» και κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας. Επιπλέον, τα πρώτα αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής δείχνουν ότι ο τζίρος των επιχειρήσεων δεν αυξήθηκε παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα έκαναν εκπτώσεις και ο καιρός ήταν καλός για να βγει ο κόσμος να ψωνίσει.

Με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Αννας Παπαδημητρίου-Τσάτσου επιτρέπεται συνεπώς η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μόνο τις επτά Κυριακές, παρά το ότι ο δήμαρχος Αθηναίων θα επιθυμούσε διευρυμένη εφαρμογή του νόμου.

«Πήγα θετική στο διάλογο με τους φορείς, αλλά από τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν συμπέραναν ότι η αγορά δεν σηκώνει περισσότερες Κυριακές πέρα των θεσμοθετημένων. Ενημέρωσα τον κ. Καμίνη και νομίζω ότι ο ίδιος είδε την αδυναμία επέκτασης του μέτρου», τονίζει συγκεκριμένα η αντιπεριφειάρχης στην εφημερίδα.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!