Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας: «Βλέπω δελτίο καιρού και τρέμει το φυλλοκάρδι μου»

Ξάγρυπνος μένει κάθε φορά που αναμένεται έντονη βροχόπτωση ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρ. Αλεξόπουλος, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, σύμφωνα με το οποίο ο χειμώνας τρομάζει τους αιρετούς. Ο κ. Αλεξόπουλος, μιλώντας στους patrastimes.gr, δήλωσε: «Βλέπω το δελτίο καιρού και τρέμει το φυλλοκάρδι μου. Μένω ξάγρυπνος κάθε φορά που αναμένεται έντονη βροχόπτωση».

Απολύτως δικαιολογημένες φαίνεται να είναι οι ανησυχίες του αντιπεριφερειάρχη, καθώς η Αχαϊα είναι ανοχύρωτη απέναντι σε επικείμενες καταστροφές από καταστάσεις ακραίων καιρικών φαινομένων. Όσον αφορά την περιφέρεια,  δεν προβλέπεται κανένα κονδύλι χρηματοδότησης για την πολιτική προστασία.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, ακόμα και το αλάτι για το άνοιγμα των δρόμων σε περίοδο χιονοπτώσεων, η περιφέρεια το αγοράζει με τεχνάσματα από ιδίους πόρους, αφού απαγορεύεται –βάσει κωδικών- η αγορά του.

Με την έλλειψη κονδυλίων, σε συνδυασμό με το ότι το 90% των χειμάρρων της Αχαϊας παραμένει αχαρτογράφητο, ώστε όποιος θέλει να μπαζώνει και να κλείνει ρέματα, όλοι προσεύχονται να μην συμβεί κάτι ανάλογο με την τραγωδία της Ρόδου.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΡΕΜΑΤΑ, ΠΕ ΑΧΑΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!