«Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική»: Στόχος η εκλογή περισσότερων περιφερειακών συμβούλων (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του περιφερειακού σχήματος «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στην ΑΣΟΕΕ, στην οποία ανακοινώθηκε η συμμετοχή στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση,η συμμετοχή ήταν μαζική με πλούσιο διάλογο αρκετών δεκάδων αγωνιστών, παλιών και νέων μελών της κίνησης, μέσα σε κλίμα πλούσιου προβληματισμού, έντονης και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας συζήτησης. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Στη συνέλευση συμμετείχαν και δήλωσαν τη συστράτευσή τους με την περιφερειακή κίνηση, μια σειρά από αγωνιστές, συνδικαλιστές, με πλούσια δράση στο λαϊκό κίνημα και εργατικό κίνημα. Την στήριξη και ένταξη τους στην «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» ανακοίνωσαν η Φλώρα Νικολιδάκη, ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, εκλεγμένη το 2014 με την «Δύναμη Ζωής» (παράταξη ΣΥΡΙΖΑ), η Τίνα Μαύρουυποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την «Δύναμη Ζωής» το 2014 στην αντιπεριφέρεια Πειραιά, ενώ παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στη διαδικασία πολλές οργανώσεις και συλλογικότητες της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς.

Στη συνέλευση εγκρίθηκαν η εκλογική διακήρυξη και το πολιτικό και διεκδικητικό πλαίσιο και αποφασίστηκε ομόφωνα να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο Κώστας Τουλγαρίδης, εκπαιδευτικός, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ μέχρι το 2018, εκλεγμένος με τις Παρεμβάσεις, πρόεδρος του Συλλόγου Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Κ. Σωτηρίου», και μέλος της Γραμματείας της Πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό.
Φιλοδοξία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική είναι να αυξήσει τις δυνάμεις της στις 26 Μαΐου και να εκλέξει περισσότερους περιφερειακούς συμβούλους στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Η συλλογική εκπροσώπηση της Κίνησης εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα εξασφαλίσει και την εναλλαγή στις θέσεις των περιφερειακών συμβούλων, όπως αποφασίστηκε από την συνέλευση, αποτελείται από τις/τους: Δέσποινα Κουτσούμπα (μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και πρώην περιφερειακή σύμβουλο Αττικής), Φλώρα Νικολιδάκη (περιφερειακή σύμβουλο Αττικής και ιστορικό στέλεχος της αριστεράς), Ελένη Βαφειάδου (αρχιτεκτόνισσα, μέλος του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ και της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου), Μάνο Καμπούρη (αγωνιστή στη Ν. Φιλαδέλφεια),Σπύρο Χαϊκάλη (περιβαλλοντολόγο, εργαζόμενο στο ΕΛΚΕΘΕ), Ηλία Λοΐζο (πρώην εργαζόμενο και συνδικαλιστή στους ΟΤΑ).

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΤΤΙΚΗ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!