Αντικαπιταλιστική Ανατροπή σε Δούρου: Που είναι τα 21 πυροσβεστικά οχήματα;

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην Περιφερειάρχη Αττικής κα. Ρένα Δούρου εξέδωσε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή. Συγκεκριμένα την κατηγορούν για καθυστέρηση σε ότι έχει να κάνει με την αγορά  21 πυροσβεστικών οχημάτων, ύψους 5 εκατ. η οποία έχει αποφασιστεί από το 2016 και την ίδια ώρα δίνονται 150 εκ. ευρώ για τη μελέτη του Ρέντσο Πιάνο στον περιβάλλοντα χώρο του Ιδρύματος Νιάρχος. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η κ. Δούρου έχει το θράσος να διαφημίζει ότι… η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη για την φετεινή αντιπυρική περίοδο, γιατί έχει «δώσει» 5 εκ. ευρώ στο πυροσβεστικό σώμα για να αγοράσει 21 πυροσβεστικά οχήματα.
Το κονδύλι των 5 εκ. ευρώ για τα πυροσβεστικά αποφασίστηκε το 2016. Ακόμη τα πυροσβεστικά δεν έχουν αγοραστεί.
Το κονδύλι των 150 εκ. ευρώ για τη μελέτη του Ρέντσο Πιάνο στον περιβάλλοντα χώρο του Ιδρύματος Νιάρχος αποφασίστηκε το 2016. Μέσα σε 5 μήνες έγινε εγκριση της μελέτης, ανάθεση στον ΑΚΤΩΡ, μπήκαν μπουλντόζες και τώρα ο κ. Καραμάνος το διαφημίζει εν όψει εκλογών.

Η αλήθεια είναι ότι, όταν τους ενδιαφέρει πραγματικά να δώσουν κάπου χρήματα, μια χαρά τα δίνουν στο πιτς φυτίλι. Αυτό το «κάπου» όμως, δεν είναι οι πραγματικές ανάγκες μας, είναι τα έργα βιτρίνας που θέλει ο Νιάρχος!

Τι συνέβη; Το κονδύλι του Νιάρχου δόθηκε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής, ενώ το κονδύλι για τα πυροσβεστικά πήγε μέσω του ΠΕΠ Αττικής, με όλες τις διαδικασίες που συνεπάγεται η γραφειοκρατία όχι του ελληνικού δημοσίου βέβαια, αλλά των ΕΣΠΑ και της ΕΕ (που τόσο εκθειάζουν Δούρου, Πατούλης και Σγουρός!).

Για να καταλάβετε το μέγεθος: η Περιφέρεια Αττικής το 2016 είχε αποθεματικά 374 εκ. ευρώ. Από αυτά ΔΕΝ έδωσε 5 εκ. ευρώ για να χουν αγοραστεί τα πυροσβεστικά ήδη πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2018, έδωσε όμως 150 εκ. ευρώ για τη μόστρα του Ιδρύματος Νιάρχου (που το παρουσίασαν ως δήθεν «αντιπλημμυρικό»).

Είναι ανατριχιαστικό; Είναι!
Τα ίδια ακριβώς θα έκανε και ο Σγουρός και ο Πατούλης και οποιοσδήποτε άλλος εκπρόσωπος της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου στην Αττική, τα «δωράκια» σε επιχειρηματίες και σε Ιδρύματα πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε: Στις 26 Μάη ψηφίζουμε-στηρίζουμε την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική!

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΟΧΗΜΑΤΑ, ΔΟΥΡΟΥ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ, 21 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!