Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Οι επιχειρηματίες κέρδισαν το «τζόκερ» του προϋπολογισμού της Περ. Αττικής - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
Back

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Οι επιχειρηματίες κέρδισαν το «τζόκερ» του προϋπολογισμού της Περ. Αττικής

Προϋπολογισμός στη λογική που θα το συνέτασσαν μεγάλο κεφάλαιο και Τρόικα ψηφίστηκε χτες από 54 (από τους 61 που είχε εκλέξει το2014) συμβούλους της Δύναμης Ζωής, με τη συνδρομή της παράταξης των ΑΝΕΛ και της Μ. Γιαννακάκη. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Περιφερειακή Παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή»

Στην ανακοίνωση της, η «Αντικαπιταλιστική Αναττροπή», με τίτλο: «Περιφέρεια Αττικής: Το στημένο «τζόκερ» του προϋπολογισμού της κέρδισαν οι Νιάρχος, Μελισσανίδης, Αλαφούζος, Μπόμπολας κλπ. Χαμένος όπως πάντα λαός», κάνει λόγο για: “Αναδιανομή του πλούτου που συγκεντρώνεται από τη φορολογία του λαού, υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου μέσω του προϋπολογισμού της μονόπλευρης λιτότητας της πρώην «αριστερής» Περιφέρειας”.

Οπως σημειώνει «τα 650 εκ. ευρώ, που είναι ο συνολικός προϋπολογισμός, ή έστω με τα 370 εκ ευρώ που είναι τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής, θα μπορούσαν να δώσουν δουλειά σε χιλιάδες άνεργους, ή να στεγαστούν όλοι οι άστεγοι της Αττικής, να υπάρχει ρεύμα για όλους, να μην είχαμε πια προβλεπόμενους νεκρούς από πλημμύρες, ή θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν όλα τα νοσοκομεία με το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό που έκλεισαν εξαιτίας των ίδιων πολιτικών. Όμως δεν είναι αυτή η επιλογή.

Γι’ αυτό και η πρόταση 5 περιφερειακών συμβούλων (Βασιλάκη Άννα, Κουτσούμπα Δέσποινα, Νικολιδάκη Φλώρα, Μαντάς Μάκης, Ράικου Ζωή) για:

1. Την κατάργηση του κωδικού 072.7300 για την ίδρυση Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Αττικής, ώστε τα 20 εκ. αυτά (ίδιοι πόροι) να διατεθούν για τις ανάγκες των νοικοκυριών και

2. την κατάργηση των κωδικών για τα 20 εκ. και των 8 εκ. ευρώ σε γήπεδα των ΠΑΕ (ΚΑΕ 9777.01.021 και 9777.01.023), ώστε τα 28 εκ. ευρώ να διατεθούν για τις ανάγκες των νοικοκυριών, ώστε να αποκατασταθεί το ρεύμα σε όσα νοικοκυριά δεν έχουν να το πληρώσουν, δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία».

Καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό, καταλήγουν τα μέλη της Παράταξης, και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!