Αντιδράσεις για την «έξωση» της αυτοδιοίκησης από τουριστικό πρόγραμμα

Την άμεση απόσυρση και επαναπροκήρυξη του προγράμματος που αφορά στην κατανομή κονδυλίου ύψους 10 εκ. ευρώ για τον τουρισμό, ζητά ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό όλων των νομαρχιών και των δήμων της Αττικής από την κατανομή του συγκεκριμένου κονδυλίου.

Το κονδύλι προέρχεται από κοινοτικό πρόγραμμα της δ’ Προγραμματικής Περιόδου, με δυνητικό δικαιούχο την Περιφέρεια Αττικής.

Σε επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, ο νομάρχης Πειραιά κάνει λόγο για μια ενέργεια που εγείρει τεράστια ερωτήματα, αφού ουσιαστικά η Περιφέρεια προκήρυξε ένα πρόγραμμα για τον εαυτό της, αποκλείοντας όλους τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού στην Αττική, που είναι και οι πλέον αρμόδιοι για την προβολή του τουριστικού τους προϊόντος.

«Η ενέργεια αυτή επιβεβαιώνει τους φόβους και τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει σχετικά με την διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, το οποίο αντί με βάση την εμπειρία του Γ’ ΚΠΣ να αποκεντρωθεί προκειμένου τα οφέλη του να διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες, γίνεται ακόμη πιο συγκεντρωτικό και κατά συνέπεια αναποτελεσματικό», επισημαίνει ο κ. Μίχας στην επιστολή του.

Το πρόγραμμα «Συνδρομή στη Βελτίωση Τουριστικών Περιοχών», εντάσσεται στον άξονα 2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007-2013» και περιλαμβάνει την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου, με στόχο -μεταξύ άλλων- την ακριβή αποτύπωση των δεδομένων της τουριστικής κίνησης της Αττικής, καθώς και την προώθηση ολοκληρωμένης καμπάνιας προβολής της περιοχής.

Κι όλα αυτά, την ώρα που σύμφωνα με τον νομάρχη Πειραιά, η κεντρική διοίκηση έχει φανεί απολύτως ασυνεπής στις υποχρεώσεις της, αφού δεν έχει αποφασιστεί ακόμα η συμμετοχή του ΕΟΤ στα προγράμματα τουριστικής προβολής των νομαρχιών για το 2009 και δεν έχουν καταβληθεί μέρος των οφειλομένων της περασμένης χρονιάς.

Ο κ. Μίχας ζητά από τον περιφερειάρχη να προχωρήσει στην άμεση απόσυρση και επαναπροκήρυξη του προγράμματος συμπεριλαμβάνοντας στους δυνητικά δικαιούχους και τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο η πλούσια δράση και πολύτιμη γνώση και εμπειρία διαθέτουμε στα ζητήματα του τουρισμού, αντί να κεφαλαιοποιείται, να αγνοείται προκλητικά».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!