Αναίρεση του αποκλεισμού δύο εφημερίδων από το υπουργείο Τύπου, ζητά η Σχοιναράκη

Την αναίρεση των αδικαιολόγητων αποκλεισμών των εφημερίδων «Αντίλαλος της Μεσαράς» και «Εθνική Φωνή» από την επετηρίδα του υπουργείου Τύπου, ζητά με επιστολή της στον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γκιουλέκα, η νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη.

Η κ. Σχοιναράκη επισημαίνει ότι πρόκειται για δύο από τις πλέον αναγνωρισμένες και έγκυρες εβδομαδιαίες εφημερίδες του νομού, καθώς τα δύο έντυπα δεν μπορούν πλέον να δημοσιεύσουν κρατικές διαφημίσεις, ισολογισμούς, ανακοινώσεις του δημοσίου, καταχωρήσεις κ.α. «Πέρυσι οι ίδιες εφημερίδες δεν είχαν εξαιρεθεί από την επετηρίδα, γεγονός που φέτος κρίνεται αδικαιολόγητο και αβάσιμο», τονίζει και αναφέρει ότι με την εξέλιξη αυτή απειλούνται με κλείσιμο και απολύσεις εργαζομένων λόγω της αδυναμίας τους να αντεπεξέλθουν οικονομικά.
 
«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, εν μέσω μαζικών απολύσεων και καθημερινής σφράγισης ολοένα και περισσότερων επιχειρήσεων, η αδικαιολόγητη κίνηση του υπουργείου να μην αναγνωρίζει έγκυρες εφημερίδες, παρόλο που με την ίδια διαδικασία και τις ίδιες προδιαγραφές αναγνωρίζονταν μέχρι και πέρυσι αποτελεί ενέργεια που χαρακτηρίζεται ως καταφανής αδικία σε βάρος εντύπων με κύρος και επαρκή κυκλοφορία», αναφέρει η νομάρχης.

Στην επιστολή της, ζητά την έκδοση συμπληρωματικής υπουργικής απόφασης, προκειμένου να αναιρεθούν οι αδικαιολόγητοι αποκλεισμοί των εφημερίδων από την επετηρίδα και καταλήγει, τονίζοντας ότι «η συνέχιση της λειτουργίας των εφημερίδων αποτελεί επιτακτική ανάγκη, έτσι ώστε αφενός να εξακολουθούν να παρέχουν ενημέρωση και πληροφόρηση στους πολίτες του νομού μας, και αφετέρου να μην αφήσουν τους εργαζόμενους ξαφνικά άνεργους και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!