Κυριακή
24
Σεπτέμβριος
Back

Απευθείας ανάθεση 48.000 ευρώ για προσωπική προβολή περιφερειάρχη (έγγραφα)

Το ποσό των 48.000 ευρώ έδωσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρ. Μέτιος για την προσωπική προβολή του. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το aftodioikisi.gr, δημοσιεύοντας και τα σχετικά έγγραφα, ο εν λόγω αξιωματούχος προχώρησε στις 17-2-2020, σε απευθείας ανάθεση η οποία αφορά “στην προβολή των δραστηριοτήτων του Περιφερειάρχη, κ. Μέτιου”. 

Με την απόφασή του: «Υποστηρικτικές Υπηρεσίες προς την Περιφέρεια ΑΜΘ για την ορθή και συντονισμένη προβολή και δημοσιότητα των δραστηριοτήτων του Περιφερειάρχη που σχετίζονται με το Ε.Π. “Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020”, ο κ. Μέτιος αναθέτει “στον κ. Πιτιακούδη Κωνσταντίνο, δημοσιογράφο, ο οποίος διαθέτει την τεχνογνωσία και εμπειρία για την παροχή συναφών υπηρεσιών με τη διαδικασία ανάθεσης μέσω επιλογής από κατάλογο.” με κωδικό ΟΠΣ 5001196.».
Σύμφωνα με την Απόφαση, «το αντικείμενο των υπηρεσιών του αναδόχου αφορά στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς την Περιφέρεια ΑΜΘ, για την ορθή και συντονισμένη προβολή και δημοσιότητα των δραστηριοτήτων του Περιφερειάρχη με στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόοδο υλοποίησης του Ε.Π. “Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” 2014-2020 και των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων του ΕΣΠΑ που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην αριθμ. πρωτ. 178/16.1.2020 ΑΔΑ: (ΨΤ297ΛΒ1ΙΝ) Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Η διάρκεια παροχής των υπηρεσιών της Αναδόχου ορίζεται σε τριάντα δύο (32) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής Σύμβασης και καταχώρησής της στο ΚΗΜΔΗΣ, ενώ το ποσό, όπως προαναφέρθηκε, ανέρχεται στις 48.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). 

   

Να σημειωθεί ότι, ο δημοσιογράφος κ. κ. Πιτιακούδης Κωνσταντίνος, είναι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας evrosnews.gr, που όχι μόνο προβάλει με ιδιαίτερη ζέση το (ανύπαρκτο: Μόλις το 15% των πολιτών δηλώνουν «πολύ ικανοποιημένοι» από τη θητεία του, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr, που έπεσε μέσα αναφορικά με τις προβλέψεις της στις εθνικές εκλογές) έργο του περιφερειάρχη αλλά ουκ ολίγες φορές… έχει “επιτεθεί” σε όσους λένε κάτι αρνητικό για τον κ. Μέτιο!

Και εμείς ρωτάμε τα εξής τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ: Σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, υπάρχει μόνο ένας δημοσιογράφος που, μάλιστα, σύμφωνα με την ανάθεση, έχει ως έδρα του όχι την ακριτική αυτή περιοχή αλλά το Περιστέρι, ο οποίος μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά; Μήπως οι λόγοι προτίμησής του δεν έχουν να κάνουν με το ίδιο το πρόσωπο αλλά με τη στήριξη που προσφέρει με το αζημιώτο μέσω της ιστοσελίδας στον κ. Μέτιο; Γιατί αν δεν ισχύει αυτό, προκύπτει το εύλογο ερώτρημα: Γιατί δεν έγινε διαγωνισμός να βρεθεί ο καλύτερος (που μπορεί να ήταν και ο διαχειριστής του evrosnews) αλλά προτιμήθηκε η απευθείας ανάθεση;

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι αλλά να φαίνεται και τίμια. Έτσι δεν είναι κύριε περιφερειάρχα;

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!