Άμεση η επέμβαση της αντιπεριφερειάρχη Ερμίνας Κυπριανίδου για τους πρόσφυγες από τη Συρία

Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στο Πεδίο του Άρεως, όπου έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο πρόσφυγες από την Συρία. Ανάμεσα τους γυναίκες, παιδιά και βρέφη που έχουν ανάγκη άμεσης ανθρωπιστικής υποστήριξης και βοήθειας.

Συγκεκριμένα, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου ήρθε σε επικοινωνία και απευθύνθηκε και σήμερα σε φορείς και άτυπες δομές κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης προκειμένου να εξασφαλιστούν ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, βρεφικό γάλα, ρουχισμός και κάποια καταλύματα για τους πρόσφυγες. Η ανταπόκριση φορέων και ατόμων ήταν άμεση.

Η Περιφερειακή αρχή θα διοργανώσει τις αμέσως επόμενες ημέρες σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση του ανθρωπιστικού προβλήματος, το οποίο καθημερινά παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Γεγονός που δεν απαλλάσσει την κεντρική εξουσία από την ανάληψη των κρίσιμων ευθυνών που της αναλογούν.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΣΥΡΙΑ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!