αλλάζει-ο-συγκοινωνιακός-χάρτης-σε-τρ-317615
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 28.05.2009 | 00:00

Αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης σε τρεις περιοχές

Στη σημαντική αναβάθμιση των μεταφορών και συγκοινωνιών στον Πόρο, τα Μέθανα και την Τροιζήνα, θα συμβάλλει η εκπόνηση μελέτης της νομαρχίας Πειραιά, για την υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου οδικού έργου, με στόχο την ασφαλή, άνετη και ταχεία διέλευση κατοίκων και επισκεπτών στις περιοχές αυτές.

Η μελέτη αφορά στο έργο της «Βελτίωσης της επαρχιακής οδού δρυόπη – Γαλατάς», μήκους 24 περίπου χλμ, από τη συμβολή των οδών Άνω Φανάρι – δρυόπη και δρυόπη – Γαλατάς έως τον οικισμό του Γαλατά συμπεριλαμβανομένης και της παράκαμψης αυτού, που αποτελεί τη συνέχεια του μεγάλου οδικού άξονα ευρωπαϊκών προδιαγραφών Π. Επίδαυρος – Κόμβος Καλλονής που κατασκεύασε και παρέδωσε στους πολίτες το 2006, η νομαρχία Πειραιά.

Με την ολοκλήρωση του νέου αυτού οδικού έργου αναμένεται να αλλάξει ριζικά ο συγκοινωνιακός χάρτης της περιοχής. Ο σημερινός δρόμος εμφανίζει σε πολλά σημεία υποβαθμισμένα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, ανεπαρκείς καμπύλες, αδιαμόρφωτους κόμβους, αυξομειούμενη διατομή και συχνά πλημμυρικά φαινόμενα.

«Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης που διαμορφώνουμε στην περιοχή, απόρροια ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού, δίνει τη δυνατότητα στην τοπική οικονομία να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, μέσω της αύξησης της τουριστικής κίνησης, της αύξησης εμπορίου και της πρωτογενούς παραγωγής», τόνισε ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 1.050.291 ευρώ, χρηματοδοτούμενη κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20 % από εθνικούς πόρους.

Παράλληλα με τη βελτίωση της οδού θα επανασχεδιαστούν οι σημαντικότεροι ισόπεδοι κόμβοι της, ενώ θα διαμορφωθούν κατάλληλα και όλες οι συμβολές των αγροτικών δρόμων της περιοχής.

Πρόσφατα προκηρύχτηκε ανοικτός μειοδοτικός διαγωνισμός που αφορά στη συντήρηση του εγκατεστημένου πρασίνου της οδού Π. Επίδαυρος – Κόμβος Καλλονής (νέα χάραξη). Αντικείμενο της εργολαβίας προϋπολογισμού 425.000 ευρώ είναι η συντήρηση για τρία χρόνια του εγκατεστημένου πρασίνου και συγκεκριμένα 2.800 φυτών και 250 περίπου στρεμμάτων υδροσποράς. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της νομαρχίας Πειραιά.