αίτημα-για-δια-ζώσης-συνεδρίαση-για-γν-1006681
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 19.09.2022 | 17:19

Αίτημα για δια ζώσης συνεδρίαση για γνωμοδότηση επί της ΣΜΠΕ για την 3η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ

Για άλλη μια φορά λάβαμε πρόσκληση για συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη. Το διαφορετικό σε σχέση με όλες τις προηγούμενες είναι ότι αφορά στην σημαντικότερη από τις αρμοδιότητες που ασκούν οι Περιφέρειες, αυτή του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), του οποίου συζητιέται η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Είναι προφανές ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας έχει επιλεκτική …ευαισθησία με την πανδημία, που περιορίζεται μόνο στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου. Κατά τα άλλα, η περιφερειακή αρχή και πιο συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης δε φείδεται παρουσιών σε πολιτιστικές και άλλες πολυπληθείς εκδηλώσεις…

Γίνεται έτσι ξεκάθαρο ότι η Διοίκηση Πατούλη, επιδιώκει τη πλήρη υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου με συνεδριάσεις που στηρίζει τις πλειοψηφίες των αποφάσεων στα σκοτεινά παράθυρα των τηλεδιασκέψεων και στην στήριξη από τα γνωστά ακροδεξιά εξαπτέρυγα (Τζήμερος και «ορφανά» της Χρυσής Αυγής) και άλλους πρόθυμους

Μετά το προκλητικό δελτίο τύπου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και της Διοίκησης Πατούλη, που ανακοίνωσε τη "διαβούλευση" της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, μέσα στον Αύγουστο, είχαμε επισημάνει σε ανακοίνωσή μας, ότι η Διοίκηση πρέπει να φέρει το θέμα για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, σε διά ζώσης συνεδρίαση, με την παρουσία σωματείων, φορέων και συντονιστικών επιτροπών.

Το αίτημα μας αυτό επαναλαμβάνουμε και με την παρούσα επιστολή. Είναι το ελάχιστο που έχετε να κάνετε για τη συζήτηση ενός θέματος που αφορά την υγεία και την ποιότητα ζωής των εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής.