«Αγροδιατροφική» Σύμπραξη» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στη σύσταση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Πελοποννήσου», προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, η εταιρία αυτή αποτελεί το σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο ενάντια στην κρίση, που έρχεται να καλύψει το έλλειμμα πολιτικής που υπήρχε όσον αφορά την προώθηση των αγροτικών προϊόντων.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της εταιρίας παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρης Μελάς ο κ. Γεώργιος Πίττας, εκ μέρους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, που υπάρχει μια ομπρέλα κάτω από την οποία γίνεται αυτή η προσπάθεια, και αυτή δεν είναι άλλη από το εμπορικό σήμα (brand) «Πελοπόννησος», το οποίο τώρα δομείται και στο οποίο τα αγροτικά προϊόντα είναι άρρηκτα δεμένα με τον τουρισμό.

 

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμα στις άμεσες ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κατάρτιση του «Καλαθιού Πελοποννησιακών Προϊόντων», μέρος του οποίου αποτελεί και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, και στην πρόοδο που σημειώνεται στη δημιουργία του δημοπρατηρίου στην Κόρινθο.Παράλληλα, έκανε αναφορά και στο Πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πιστοποιηθούν δωρεάν και το οποίο, όπως σημείωσε ο κ. Τατούλης, θα αποτελεί την ταυτότητα των προϊόντων της Πελοποννήσου και συνάμα εχέγγυο ποιότητας.

 

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ


Αφήστε μια απάντηση